Les marques aposten per la publicitat en videojocs

Fotografia de Leon Terra a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La inversió publicitària en aquest sector s’ha multiplicat per 15 en la darrera dècada, i continua creixent.

Fotografia de portada de Leon Terra a Flickr sota llicència Creative Commons

La industria dels videojocs ja és tan important a escala mundial com la cinematogràfica de Hollywood, amb produccions que n’igualen els nivells artístics i de preu, així com de beneficis obtinguts a escala global. Per això no és d’estranyar que sigui un terreny cada cop més interessant per a què les grans marques s’hi publicitin.

De 70 a 1.000 milions en tan sols 10 anys ha passat la inversió publicitària en aquest sector només a l’Estat Espanyol. I la previsió és que aquesta xifra vagi en augment.

El missatge publicitari inserit en aquestes plataformes de jocs va directe al consumidor i, a més, per la natura de l’espai on s’està veient s’associa amb un moment d’oci i relaxació, pel que la imatge de la marca es percep de forma més positiva, segons explica Álex Mallart, cofundador d’OnlineChampion.

Aquesta és una plataforma dedicada a facilitar la trobada de jugadors en línia i el desenvolupament de partides de diversos videojocs de forma grupal a través d’Internet.

Un altre dels avantatges que ofereixen els videojocs com a suport publicitari és que, segons afirmen diversos estudis, la publicitat en aquest tipus de plataformes augmenta un 64% la familiaritat dels consumidors amb la marca.

A més, amb la inclusió d’internet en el món dels videojocs, han sorgit noves comunitats i formes de jugar, com ara la creació de plataformes on les empreses tenen més opcions de patrocini, i que van des del típic banner estàtic, fins a vídeos que es poden visualitzar en tota la comunitat d’usuaris o la inserció de la publicitat en multitud de videojocs disponibles, tal com ens expliquen des d’OnlineChampion.

I ens posen un exemple de com, a banda de banners i vídeos, una marca pot interactuar amb el món dels vídeo-jugadors: Vodafone patrocina, des de fa uns mesos, un equip del conegut League of Legends.

Guillem Alsina
Etiquetes: