Les marques aposten per la publicitat en videojocs

Fotografia de Leon Terra a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La inversió publicitària en aquest sector s’ha multiplicat per 15 en la darrera dècada, i continua creixent.

Fotografia de portada de Leon Terra a Flickr sota llicència Creative Commons

La industria dels videojocs ja és tan important a escala mundial com la cinematogràfica de Hollywood, amb produccions que n’igualen els nivells artístics i de preu, així com de beneficis obtinguts a escala global. Per això no és d’estranyar que sigui un terreny cada cop més interessant per a què les grans marques s’hi publicitin.

De 70 a 1.000 milions en tan sols 10 anys ha passat la inversió publicitària en aquest sector només a l’Estat Espanyol. I la previsió és que aquesta xifra vagi en augment.

El missatge publicitari inserit en aquestes plataformes de jocs va directe al consumidor i, a més, per la natura de l’espai on s’està veient s’associa amb un moment d’oci i relaxació, pel que la imatge de la marca es percep de forma més positiva, segons explica Álex Mallart, cofundador d’OnlineChampion.

Aquesta és una plataforma dedicada a facilitar la trobada de jugadors en línia i el desenvolupament de partides de diversos videojocs de forma grupal a través d’Internet.

Un altre dels avantatges que ofereixen els videojocs com a suport publicitari és que, segons afirmen diversos estudis, la publicitat en aquest tipus de plataformes augmenta un 64% la familiaritat dels consumidors amb la marca.

A més, amb la inclusió d’internet en el món dels videojocs, han sorgit noves comunitats i formes de jugar, com ara la creació de plataformes on les empreses tenen més opcions de patrocini, i que van des del típic banner estàtic, fins a vídeos que es poden visualitzar en tota la comunitat d’usuaris o la inserció de la publicitat en multitud de videojocs disponibles, tal com ens expliquen des d’OnlineChampion.

I ens posen un exemple de com, a banda de banners i vídeos, una marca pot interactuar amb el món dels vídeo-jugadors: Vodafone patrocina, des de fa uns mesos, un equip del conegut League of Legends.

Les marques aposten per la publicitat en videojocs
Valoreu aquesta publicació

Guillem Alsina
Periodista freelance especialitzat en noves tecnologies, redactor d'YCOM.cat
Etiquetes: