Les millors bodegues de Catalunya

bodegues-de-catalunya
Compartir

 

Catalunya és una comunitat amb una llarga tradició vitivinícola de gran reconeixement nacional i internacional. Tant és així que compta amb fins a 11 denominacions d’origen repartides pel territori, totes elles amb una important trajectòria productiva i regulades per l‘Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). El sector vitivinícola català ocupa un important espai dins del mercat agroalimentari de la comunitat, registrant una producció anual que ronda els 380 milions d’ampolles, de les quals més de la meitat són exportades a l’estranger. A YCom, et presentem les millors bodegues de Catalunya:

 

Top 5 Millors bodegues de Catalunya

El vinyer català representa més de 70.000 hectàrees i a través de les seves múltiples varietats, de les quals cal destacar amb un esment especial el cava, fomenta una impressionant cultura del vi que es tradueix en un enoturisme molt avançat i d’exquisida qualitat. Aquests són alguns dels cellers on poder gaudir de tastos i tot tipus d’activitats i esdeveniments enològics a Catalunya: el top 5  millors bodegues de Catalunya:

1. Bodega Clos Pons

El Celler Clos Pons situat a L’Albagés, a la província de Lleida, és una estupenda opció per viure una experiència vitivinícola al més mínim detall recolzada per quatre generacions d’experiència i tradició a la seva esquena. Totes les visites comencen amb un desdejuni a força de productes típics de la zona de gran qualitat i acaben amb un tast final de la seva selecta varietat de vins, una vegada s’ha vist el seu procés d’elaboració i de maduresa a les bótes de les quals disposen.

2. Cellers J.Miquel Jané

Els Cellers J.Miquel Jané, situat a la localitat de Font Rubí, a la província de Barcelona, destaquen per situar-se en el cor del Penedès, el bressol del vi català. Les seves instal·lacions destaquen per presentar 51 hectàrees de vinyer productiu amb una matèria primera excel·lent. Els vins es produeixen cada any amb els mateixos raïms convertint-los en vins de finca destacats. A més de les visites guiades en les seves instal·lacions es permet visitar els mateixos vinyers, realitzar tastos i fins i tot participar en cursos de tastos habilitats.

3. Cellers Ferrer Bobet

Els cellers de Ferret Bobet, a la província de Tarragona, alberguen una forta tradició en la producció del vi. Les seves especialitats són els vins Ferrer Bobet 2005 i Ferrer Bobet Selecció Especial 2005, als quals s’acarona en bótes de roure francès amb l’objectiu de conservar les seves qualitats organolèptiques. Les visites a l’interior del celler i les visites dels vinyers són el principal atractiu turístic per a parelles i entusiastes dels brous que vulguin viure una experiència totalment personalitzada i cultural.

4. Recaredo, escollida ‘Millor Celler de Catalunya 2017’

Recaredo ha estat reconeguda com el “Millor Celler de Catalunya 2017” en l’última edició dels Premis de la Nit del Sumiller, organitzats per l’Associació Catalana de Sumilleres (ACS).

El premi pretén destacar “l’obsessiva manyaga i atenció en els detalls, tant en vinyer com en celler” de les caves, a part de valorar la voluntat de voler “mantenir intacte, generació rere generació, el compromís d’elaborar vins de terrer que mostrin el paisatge del Penedès, prevalent l’ofici i l’artesania i adquirint nivells de màxima qualitat per al cava”.

5. Castellroig Finca Sabaté i Coca

Els cellers de Castellroig, al Penedès, són reconeguts per la seva aposta pels vins de terroir, dels quals és una de les bandereres a Espanya. Castellroig Finca Sabaté i Coca és una empresa 100% familiar (ja va per la quarta generació) que elabora vins i caves des de principis del segle XX. Va ser distingida com a Millor bodega del 2016 per l’ACS.

Aquesta és la nostra selecció de les millors bodegues de Catalunya, d’aquests  5 llocs imprescindibles en els quals poder gaudir de paisatges espectaculars amb una copa de bon vi a la mà.

Gemma