Les millors frases de Merlí [TOP 10 FRASES]

merli-bergeron
Compartir

A l’espera d’una altra sèrie catalana potent, high-quality, i ara que sabem que Nit i Dia no tindrà continuïtat aquest 2019, rememorem, nostàlgics, la  sèrie antològica d’Héctor Lozano, molt top, tant que hem pogut gaudir a Netflix (i a tot Espanya): MERLÍ.

El professor de Filosofia més irreverent de la petita pantalla que ens presenta una forma diferent de fer Pedagogia: motivador, proper, reflexiu, crític, playboy, enfant terrible… És en tots els seus àmbits un ésser humà, amb encerts i desencerts.

A YCOM, hem seleccionat les millors frases de Merlí. Pots matitzar-les. Pot discrepar d’algunes. Analitzeu-les i reflexioneu!

 

Top 10 frases de Merlí

Aquest mestre bastant faldiller i expert a fer sortir de polleguera als seus col·legues de l’institut va revolucionar amb els seus mètodes poc ortodoxos d’ensenyament als seus alumnes. La seva vida és un remolí a la qual intenta donar ordre. Heroi i antiheroi alhora,veiem, no obstant això, la convicció que dels errors sempre se n’aprèn…

És un bon moment per recordar algunes de les seves frases més cèlebres, encara que ha deixat moltes més…

 

1. “Em dic Merlí… i vull que la Filosofia us faci trempar (va ser la seva expeditiva carta de presentació en classe).

2. “Estic fins als collons de la gent que diu que la Filosofia no serveix per res. Sembla que el sistema educatiu ha oblidat les preguntes: Qui som? D’on venim? On anem? Ara solament importa: Quina empresa muntem?!

3. “A les classes de Filosofia podreu demostrar que sou animals racionals… En la resta d’assignatures podeu continuar sent animals, i ja està”.

4.-(Quan el seu col·lega Eugeni li explica: “No vaig de col·lega amb els nois. És important mantenir la distància entre professor i alumne”, el Merlí li deixa anar tot un zasca) “A mi m’interessa més la distància entre professor i professor“.

5. “Que les coses siguin d’una manera no vol dir que no es puguin canviar”.

6.”Com han arribat els rics i poderosos on estan? Són més intel·ligents? Més macos? Gens d’això, diria Maquiavel: simplement són més dolents”.

7.”Tocarem tot el temari. Però a la meva manera. M’agrada citar pensadors que encara no apareguin. Per tant, podeu agafar aquest temari i… Com en els lavabos d’aquest institut falta paper, ho podeu utilitzar per netejar-vos el cul“.

8.”Desitjar la immortalitat de l’home és desitjar la perpetuació d’un gran error”.

9. (A un dels seus alumnes, Gerard) “Haver-li demanat a la teva mare que et portés a una escola concertada. Fan colònies, excursions, viatges de fi de curs… Més que res per justificar-ne el preu“.

10. “Artistòtil pensava que era un ésser social i, per tant, avui dia tindria perfil a Facebook”.

Més frases antològiques de Merlí

Val a dir que és una tria molt minsa, que n’hi hauria moltíssimes ( 3 temporades ben intenses que han donat per molt), com ara la faula de la vaca que cal que tots nosaltres llancem pel prepicipi… Més frases, perquè no en tenim mai prou!!!

“Dónes un quilo d’arròs i fins d’aquí any no cal preocupar-te per la teva mala consciència”

“Quina mania de creure que els alumnes no pensen per ells mateixos”

“Que una cosa passi després d’una altra no vol dir necessàriament que sigui una conseqüència de la primera”

“En el fons tots som el mateix, encara que no siguem iguals”

“El fracàs és no intentar-ho”

“De vegades em pregunto què cony fem intentant que la gent no sigui ximple! Si volen ser ximples, que es morin ximples!!!”

“Els amics de debò són els únics que et donen la possibilitat de no patir en aquesta vida”

“Abans de fer-me un perfil a Facebook prefereixo que se’m cagui un gos damunt. No m’agrada, no vull compartir la meva vida amb tanta gent. Què és això? Veig molt narcisisme! Tothom pujant fotos: ‘mireu quines vacances he fet!’, ‘mireu que fill més maco que tinc!’. I a mi què m’importa? De debò no teniu res més a fer que fotografiar la vostra vida i ensenyar-la-hi a tothom?!”

“Has de fer-te amic del xulo perquè la gent et tingui en compte. La vida és així de grotesca”

“La vida és una festa en la qual coincideixes amb molta gent. Van arribant nous convidats, però hi ha uns altres que per la raó que sigui se’n van abans”

“Que hi hagi normes no significa que no es puguin transgredir”

“Dubtin de tot el que els digui un imbècil encorbatat darrere d’una tarima o una taula de despatx”

“Quan arribo a un nou rusc, m’agrada saber qui vola i qui pica”

“Ens agradi o no, sense l’espasa les lleis no són gens més que paraules”

“Si actues per acontentar als altres, mai estaràs content amb tu mateix”

“Mentim amb tanta facilitat com respirem. I ho fem instintivament. Ens ve aquesta necessitat d’amagar, de no ensenyar, de mentir. En altres casos, la mentida és pura supervivència”

“La Filosofia mai ens dirà què és la veritat, però ens ajudarà a desemmascarar aquelles mentides que ens venen com a veritats”

(…)

I no acabaríem mai! I tu? També ets un fan acèrrim d’en Merlí Bergeron com nosaltres?

Benvingut al club dels Merlí lovers!

Ah! I estarem atents a la nova sèrie de gènere de Tv3 “Si no t’hagués conegut”, amb Mercè Sampietro i Pablo Derqui, que barreja una història d’amor amb la ciència-ficció…

 

Gemma
Etiquetes: