Les millors frases d’El Petit Príncep [ TOP 25 FRASES]

el-petit-princep
Compartir

Antoine de Saint-Exupéry és l’autor d’aquest gran llibre, que una vegada pilotant el seu avió es va estavellar enmig del desert. Sense més, va ser salvat als dies d’estar perdut. Ell diu haver conegut a un nen de cabells daurats en aquest desert, i que aquest no era un Petit Príncep com un altre en aquest món. Així va ser com després Saint-Exupéry va escriure aquesta gran obra.  La història del Petit Príncep ha estat portada a la pantalla en diverses ocasions, la més celebrada en 1974 per Paramount Pictures.

El llibre, que es va publicar el 6 d’abril de 1943, fa 75 anys, ha estat traduït a 250 idiomes i dialectes, a més de ser un dels més venuts de tots els temps. Des d’YCOM hem seleccionat les millors frases d’El Petit Príncep.

Top 25 frases El Petit Príncep

Tot aquell que ho hagi llegit, sap perfectament que El Petit Príncep és un llibre inoblidable. Cada frase que conté és molt més que justament això. Cada oració d’aquesta obra d’Antoine de Saint Exupery és una màxima de vida, un exemple, un ensenyament, alguna cosa que sempre s’hauria de tenir en compte per aconseguir la motivació. Ramon Gener, al seu brillant programa This is Art, va dedicar a El Petit Príncep el capítol “La Curiositat“.

Hem fet una selecció de les 25 millors frases (i lliçons de vida) que ens meravellen d’El Petit Príncep:
1. I ara aquí està el meu secret, un secret molt simple: només amb el cor es pot veure bé; l’essencial és invisible als ulls.
2. El que embelleix el desert -va dir el Petit Príncep- és que en algun lloc amaga un pou….
3. Les coses més belles del món no es veuen ni es toquen, se senten amb el cor.
4. Tots els adults van ser alguna vegada nens… però només uns pocs ho recorden.
5. Només tu tindràs els estels com ningú més les té… En un dels estels que estaré vivint. En un d’ells riuré. I així serà com si tots els estels s’estiguessin rient, quan miris al cel a la nit… Tu -només tu- tindràs estels que puguin riure.
6. És un lloc tan misteriós, la terra de les llàgrimes.
7. Els adults mai entenen gens per si mateixos, i és tediós per als nens estar sempre i per sempre explicant-los les coses.

8. Bé, haig de suportar la presència d’algunes erugues si vull conèixer a les papallones.

9. Et tornes responsable, per sempre, del que has domesticat.

10. Un munt de roca deixa de ser un munt de roca al moment en què un sol home la contempla, portant en el seu interior la imatge d’una catedral.

11. “Un s’exposa a plorar una mica, si s’ha deixat domesticar…”

12. “És molt més difícil jutjar-se a si mateix que jutjar als altres. Si aconsegueixes jutjar-te bé a tu mateix ets un veritable savi.”

13. “Quan miris al cel, a la nit, com jo habitaré en una d’elles, com jo riuré en una d’elles, serà per a tu com si riguessin tots els estels. Tu i solament tu tindràs estels que saben riure!”

14. “No era més que una guineu semblant a cent mil uns altres. Però jo el vaig fer amic meu i ara és únic al món.”

15. “Només es coneixen bé les coses que es domestiquen.”

16. “Em pregunto si els estels s’il·luminen amb la finalitat de què algun dia, cadascun pugui trobar el seu.”

17. “Si véns, per exemple, a les quatre de la tarda; des de les tres jo començaria a ser joiós.”

18.“Heus aquí el meu secret, que no pot ser més simple: solament amb el cor es pot veure bé; l’essencial és invisible als ulls.”

19. “Però si tu em domestiques, llavors tindrem necessitat l’u de l’altre. Per a mi, tu seràs únic al món. Per a tu, jo seré únic al món…”

20. “Va ser el temps que vas passar amb la teva rosa el que la va fer tan important.”

21. És una bogeria odiar a totes les roses només perquè una et va punxar. Renunciar a tots els teus somnis només perquè un d’ells no es va complir.”

22. “Quan el misteri és massa impressionant, és impossible desobeir.”

23. “Caminant en línia recta no pot un arribar molt lluny.”

24. No s’ha d’escoltar mai a les flors. Solament les hi ha de contemplar i fer olor. La meva perfumava el meu planeta, però jo no era capaç d’alegrar-me d’això.”

25. “S’ha de demanar a cadascú, la cosa que està al seu abast realitzar.”

N’hi ha moltíssimes més! A què esperes per rellegir el llibre?!

 

IMPRESCINDIBLE!
Aquestes frases les pots compartir amb els teus sers estimats, no són solament per a tu! El Petit Príncep és un llibre en el qual et pots submergir i treure’n moltes lliçons de vida!

Etiquetes: