Llista de les millors universitats del món

ranquing-universitats
Compartir

 

Hi ha 10 facultats catalanes al top 50 mundial. La Universitat de Barcelona és la millor situada al rànquing  internacional QS d’aquest febrer del 2018, que mesura el pes de les facultats en la seva classificació de les millors universitats del món per àrees. El rànquing del QS World Universities 2018 distingeix la Universitat de Barcelona en anatomia i fisiologia, arqueologia, filosofia i educació.

Espanya, que no aconsegueix situar els seus campus entre els 200 millors del món quan s’avaluen les institucions senceres, té 21 facultats d’11 universitats diferents al top 50 mundial en les seves diferents especialitats.

AYCom, et donem la llista de les millors universitats del món d’aquest 2018:

Rànquing de les millors universitats del món

En primer lloc del rànquing, hi ha la Facultat d’Anatomia i Psicologia de la Universitat de Barcelona (la número 21 del món, amb un ascens d’11 posicions respecte a l’edició anterior). En total hi ha 10 facultats catalanes situades als 50 primers llocs del rànquing.

L’organització destaca com els campus espanyols “brillen” en aquest últim rànquing, amb “importants millores en relació amb els seus veïns europeus, especialment en la branca de Ciències, Tecnologia, Enginyeries i Matemàtiques”. La classificació espanyola, que ha millorat amb sis nous integrants en el top 50, la tornen a dominar els campus catalans, amb gairebé la meitat de les facultats classificades.

De les 11 millors universitats del món,  del top 50, vuit són públiques

 1. UB
 2. Universitat Politècnica de Catalunya
 3. Carlos III
 4. Complutense
 5. Autònoma de Barcelona
 6. Politècnica de Madrid
 7. Pompeu Fabra
 8. Autònoma de Madrid

Dues universitats són privades (la Ramon Llull i la Universitat de Navarra) i un centre adscrit a la Universitat de Girona, l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar.

 • Per darrera d’Anatomia i Psicologia de la UB hi ha Arquitectura i Urbanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya, que ocupa el lloc 22
 • Igual que Biblioteconomia i Documentació de la Carlos III de Madrid.
 • Just després hi ha Empresarials d’Esade Business School i la Universitat Ramon Llull.

Les universitats dels Estats Units i el Regne Unit tornen a encapçalar la llista mundial de les millors universitats.

 1. En primer lloc, hi trobem Harvard, en 14 especialitats
 2. En segona posició, el MIT de Boston, amb 12 especialitats
 3. En quatre àrees, la Universitat d’Oxford és la primera
 4. Al top 10 hi trobem, per ordre d’aparició són, per aquest ordre, Cambridge (37 vegades); Oxford (35); la Universitat de Berkeley (34) i Harvard, amb 34 especialitats.

 

 

 

Gemma