L’oficina dels Millennials serà molt diferent

Compartir

El compte enrere per a què la generació dels anomenats millenials prengui el comandament, ha començat. Com seran les seves oficines?

L’ombra de Google i les altres empreses cool del Silicon Valley és allargada, i molt són els qui volen treballar en unes condicions que han idealitzat (no manquen aquells qui les critiques). Entre aquestes condicions, hi trobem oficines ‘diferents’ per anomenar-les d’alguna manera.

El 2020 aproximadament la meitat d’aquells qui treballin en oficines pertanyeran a la generació dels anomenats millenials, nascuts entre principis de la dècada dels 80 i abans de l’any 2.000, i que han crescut veient l’èxit d’aquest tipus d’empreses “joves”, amb executius que prescindeixen de l’americana i, sovint, de la corbata (quan no es presenten directament en samarreta i texans), i que treballen en despatxos i oficines on es viu aquest ambient informal. I aquest serà l’ideal al qual aspiraran.

El 2025 el percentatge de millenials a les oficines serà d’un 75% i, llavors, ja tindran els llocs directius i, per tant, la paella pel mànec per decidir com seran els seus llocs de treball.

Segons Ofita, companyia de mobles d’oficina, les oficines del futur respondran a les necessitats de les noves cultures empresarials, més obertes i horitzontals, amb horaris flexibles i amb la possibilitat de treballar a distància des de qualsevol lloc.

Els nous espais de treball hauran de ser multifuncionals i versàtils, reconfigurables per a les diferents tasques que s’hi hagin de dur a terme en moments diferents, siguin individuals o en grup, només amb els companys de la mateixa empresa o reunions amb altres empreses o personal extern.

No només canvia la funcionalitat per la forma de fer les coses, sinó també l’estètica i el disseny de les oficines; aquestes es faran més informals i es dotaran de vida, quelcom que es transmetrà a la mateixa manera d’emprar i aprofitar l’espai. Hi haurà més llocs de descans i desconnexió, i les àrees de reunions i espais comuns esdevindran més informals.

Per a la generació dels millenials, no hi haurà una diferència clara entre espais d’oci i de feina. El seu lloc de treball serà Internet, i un moment com el de fer un cafè per trencar el ritme, una excel·lent oportunitat per fer networking.

Us agrada aquest model d’oficina o sou més tradicionals? Creieu que una separació tan fina entre oci i feina és bona o dolenta per a la productivitat? I afecta les estones d’oci?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: