Met Gala 2016: Moda a l’era de la Tecnologia

MET MUSEUM
Compartir

Met Gala és un esdeveniment benèfic que dóna el tret de sortida a l’exposició de moda anual de l’Institut del Vestit del Museu Metropolità d’Art de la ciutat de Nova York. Cada any té una tema i tots els participants i dissenyadors intenten ser el centre de les mirades amb els seus vestits.

Per a l’edició del 2016, l’esdeveniment serà esponsoritzat per Apple, i el tema és la tecnologia i el seu impacte i influència en el món de la moda.

Com ja sabem, aquest impact és fort, perquè amb cada nou avançament, aquesta industria també ha vist els canvis. I no només per la manera en què la roba sigui feta, a mà o industrialment, si no també les noves feines ens han dut a canviar la manera de vestir, siguin els pantalalons per a dones o els materials emprats.

Ara tenim una nova revolució, principalment per l’entrada de les impressores 3D, dels talladors làser, però també els wearables que poden ser directament integrats a la roba. Hi ha Arduinos fets especialment per ser cosits amb fill conductor i, així, el nostre vestit es converteix en un dispositiu electronic.

Aquest és el moment en el que hem de reconèixer que la cultura tenològica realment ha entrat a tot arreu. Ningú no pot estar mai més allunyat de la tecnologia, ja que sense innovació es quedaran massa enrere. Un gran moment per a tots, no només des del punt de vista utilitarista, si no també cultural i educacional, doncs veurem con es canvia l’actitut. La tecnologia ja no és només per a uns quants, si no que tothom participa en aquesta revolució.


I la discussió pot anar encara més enllà, al motiu real per què incorporem la tecnologia en la nostra vida.

A primer cop d’ull és per a simplificar-la, per tenir totes les informacions i les eines que necessitem en qualsevol moment. Per estar sempre conectats amb aquells qui ens estimem, amb els companys de feina i els seguidors. Però també hi ha una part fosca. Una part que seria interessant veure transposada en un festival benèfic: l’ansietat de la desconexió, l’aillament fisic perquè el contacte virtual sembla prou, la necessitat de compartir tots els esneveniment de les nostres vides i tenir els nostres propis reality-shows.

Fins on deixarem els dispositius entrar en les nostres vides? Ens convertirem en una “cosa” de l’Internet de les Coses ? I com aguantarem els moments quan ens quedem desconectats?

Imatge: https://www.flickr.com/photos/karendotcom127/

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: