Microsoft compra Mojang, la companyia desenvolupadora de Minecraft

Minecraft
Compartir

Si la setmana passada el Wall Street Journal ens informava dels rumors de compra de Mojang per part de Microsoft, el passat dia 15 la companyia sueca ens confirmava la compra.

Per a qui no ho sàpiga, Mojang és una companyia sueca de desenvolupament de videojocs. Mundialment famosa pel seu extraordinari èxit Minecraft, el qual és el tercer videojoc de PC més venut de la història, amb 16,56 milions de còpies venudes. Ja van rebre vàries ofertes de compra per grans companyies de videojocs en el passat, com per exemple EA, que resultaren en negatives per part de Mojang.

Sota el titular “Sí, ens està comprant Microsoft” els suecs confirmaven la venda de la companyia per 2.500 milions de dòlars a la seua pàgina. Aprofitaven el post per a anunciar la sortida de l’empresa dels seus tres membres fundadors: Carl Manneh, Jakob Porser, i Markus Persson. En especial aquest últim, creador de l’obra mestra de la companyia, ja s’havia allunyat del projecte des de feia temps i havia deixat clara la seua por davant la responsabilitat de liderar una empresa de nivell mundial com és aquesta.

A molts els pot sorprendre la decisió de vendre aquesta companyia a Microsoft, ja que Persson va criticar durament Windows 8 al seu moment. No obstant açò, ambdues companyies vénen treballant juntes des de 2012 per la versió de Minecraft per a la Xbox 360 i ha sigut un motiu clau per a la venda. Els creadors volen seguir veient créixer a Minecraft com fins ara, i això és, segons ells mateixos, un objectiu que molt poques empreses poden aconseguir en l’actualitat.

Respecte a les versions de Minecraft per a Mac, PS3, PS4 PSVita, iOS i Android, es diu que no hi ha motiu per a pensar en la seua desaparició, però aquesta serà una decisió dels nous propietaris.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: