Els 5 millors contes infantils

llibres per a nens
Compartir

Vols fer un regal molt especial a un nen o nena? Doncs no hi ha res millor que regalar-li un bonic conte que li encomani el plaer de la lectura i li desperti les ganes de llegir i d’inmersar-se en móns plens de fantasia. Però… quin és el millor conte per a un nen?

A yCom volem ajudar-te a que puguis orientar-te millor. Per això, aquí t’oferim una selecció amb els 5 millors contes infantils que creiem que tot nen ha de llegir. Contes plens de màgia, amb històries fantàstiques i personatges entranyables. Vols saber quins són? Doncs… segueix llegint!

5 contes en català per a nens que has de conèixer

Tot i que existeixen una gran quantitat de contes deliciosos per a nens, a aquest post hem volgut fer una selecció amb alguns dels millors contes infantils. No obstant, és una selecció merament personal i sempre hi ha títols que ens faltaràn (moltíssims).

Però aquest article l’hem fet pensant en que persones que volen fer un regal o sorprendre a un nen, pugui fer-ho amb històries boniques i memorables. Aquí t’oferim la nostra selecció dels 5 millors, gaudeix-los!

El monstre de colors, un preciós conte infantil

Anna Llenas és l’autora d’aquest conte que ha estat publicat per l’editorial Flamboyant. Es trata d’un llibre que té com a objectiu ajudar a que els més petits aprenguin a diferenciar les emocions. Una forma molt didàctica de poder mostrar-li al infant tot el que pot sentir i que, d’aquesta manera, pugui començar a aprendre a gestionar les emocions. Un llibre que, a més, és molt sensible i està carregat de màgia i fantasia, perfecte pels petits!

millors-contes-nens2

 

L’Elmer, un altre llibre infantil ideal

Un altre conte imprescindible és aquest que està escrit per David McKee. Es tracta d’una història on el protagonista és l’Elmer, un elefant que és una mica diferent de la resta. El que el diferencia és que, en comptes de tenir la pell de color grisa com la majoria d’elefants, l’Elmer la té de molts colors diferents: rosa, blau, groc… Però a l’Elmer no li agrada gens ser tan diferent de la resta i, de fet, decideix escapar-se per poder trobar una solució al seu problema.

Aquest conte infantil és un crit a la tolerància i amb una clara intenció de lluitar contra el racisme que pot haver a la societat. Un elefant que, avui dia, s’ha convertit en tot un símbol dins la literatura infantil i que, per això mateix, no podia faltar dins un recull dels millors contes infantils.

 

L’Illa del avi, un altre dels millors contes per a infants

A vegades, els nens s’han d’afrontar a situacions a la vida que no s’haven molt bé com encarar. Això és el que succeïx amb la mort, un moment natural i inevitable que, no obstant, pot arribar a impactar moltíssim a la vida del petit. Els pares sovint no parlen d’aquests temes i, al final, la vida acaba succeïnt. Amb el conte “L’Illa del avi” s’intenta apropar una situación tan habitual com la mort dins l’imaginari infantil. I es fa d’una manera molt delicada, amb molta sensibilitat i amb molt d’amor.

llibres nens

La zebra Camil·la, un conte per a nens imprescindible

Marissa Núñez i Óscar Villán són els coautors de “La zebra Camil·la”, un altre dels millors contes infantils que està traduït al català. L’editorial que ha publicat aquesta peça ha estat Kalandraka i la història ens parlar d’una petita zebra que té por de que el vent li esborri les ratlles de la seva pell.

Un bon dia, el vent bufa tan fort que, finalment, la Camil·la es queda sense ratlles i, desesperada, trobarà l’ajuda en els animals del bosc que intentaràn trobar cada una de les set ratlles perdudes. Un llibre que parla de l’amistat, la solidaritat i les emocions, ideal per la lectua dels infants.

 

L’increïble nen menjallibres, un llibre infantil imprescindible

I acabem aquest recull amb els 5 millors contes infantils per parlar, ara, d’aquesta història creada i il·lustrada per Oliver Jeffers. Es tracta d’un conte que és perfecte per a nens que tinguin a partir de 4 anys i que ens parla sobre Enric, un nen que, un bon dia, es menja un llibre. Després d’aquesta estrambòtica situació, el nen se n’adona de que s’ha convertit més intel·ligent, així que comença a menjar llibres i més llibres sense parar.