Les 6 millors sèries catalanes de la història

Compartir

Ets fan de les sèries? Si actualment no pots viure sense Netflix, segur que aquest article de yCom.cat t’encantarà. I és que, hi ha moltes sèries fetes a casa nostra, que no tenen res a envejar a les grans produccions americanes. No t’ho creus? Doncs segueix llegint perquè, a continuació, t’oferim un recull amb les 6 millors sèries catalanes de la història. Al·lucinaràs 😉

Sèries catalanes que has de veure SÍ o SÍ

Si t’agrada l’univers de les sèries, has de saber que, aquí, també s’han fet grans produccions que val la pena conèixer. Moltes vegades posem l’ull a les creacions americanes quan, a casa nostra, tenim moltíssim talent i comptem amb actors i directors de primera fila.

A yCom.cat volem que coneguis les millors sèries catalanes i, per això, aquí t’oferim un llistat amb la nostra selecció. No te’n perdis cap!

Les Teresines SA, una producció de La Cubana

A l’any 1992 vam poder veure només 1 temporada d’una sèrie que va causar autèntic furor: Les Teresines SA. Es tracta d’una producció de La Cubana,  una de les companyies de teatre més reconegudes del territori català i que,amb aquesta sèrie, va fer el salt a la petita pantalla. Aquí coneixem a tres germanes jubilades que viuen al centre del barri de Gràcia. Es tracta d’una sèrie d’humor i que, cada capítol, es pot considerar com una història independent que li succeix a un dels tres personatges principals.

Plats Bruts, una de les millors sèries d’humor catalanes

A l’any 1999 es va estrenar una de les comèdies que més han marcat història dins el gènere de les sèries catalanes. Parlem de “Plats Bruts”, una sèrie protagonitzada per grans noms com Joel Joan o Jordi Sànchez. La història ens sitúa a un pis de l’Eixample on viuen en Lopes i en David, dos companys de pis amb personalitats molt marcades i diferents. A dalt, al terrat, tenen una “okupa”, l’Emma, una noia molt peculiar i carregada d’innocència.

Kràmpack, El Terrat i Televisió de Catalunya van produïr aquesta sèrie humorística que, per molt que passin els anys, encara avui dia és molt actual. Tot un fenòmen televisiu que ens va fer riure durant 6 temporades.

millors-series-catalanes2

Nit i Dia, una sèrie de crims i autòpsies

L’any 2016 es va estrenar una nova sèrie que, aquest cop, estava inspirada en sèries com CSI, Mentes Criminales, etcètera. És la versió catalana d’aquest tipus de producció que està creada por Jordi Galceran i Lluis Arcarazo. Es tracta d’una innovadora sèrie que es pot veure a TV3 i que, de moment, només té 1 temporada amb 13 episodis. El joc de les aparences, de la foscor de l’ésser humà i dels secrets són els fils que creen “Nit i Dia”.

Cites, una sèrie romàntica i d’humor

Aquesta sèrie catalana està inspirada en “Dates”, una producció que es pot veure al Regne Unit i que està creada per Brian Elsley. Es tracta d’una de les millors sèries catalanes i que més èxit han tingut en els últims temps. Aquí podem presenciar les primeres cites entre persones desconegudes i que es coneixen mitjançant una página web de contactes. Pau Freixas és el director de “Cites”, un aparador que ens mostra els diferents tipus de relacions que es poden crear entre persones desconegudes.

Merlí, una sèrie per joves i adolescents

 

Una de les sèries catalanes que més han revolucionat el món jove i adolescent ha estat “Merlí”. Aquesta història ens situa dins les aules i passadissos d’un institut qualsevol. Personatges com el Pol, la Tania, la Berta o el Toni són els que protagonitzen totes les històries i problemes que poden preocupar als nois i noies d’aquestes edats. Però Merlí Bergeron, el professor de filosofia, aconsegueix arribar als alumnes i fer que pensin, reflexionin i puguin activar la seva visió crítica.

Porca misèria, una sèrie còmica inspirada en la realitat

Fins al 2007 vam poder veure aquesta sèrie que va triomfar entre els telespectadors catalans. “Porca misèria” ens presenta diferents històries de persones “patètiques” que han d’aprendre a viure, a rectificar i a pendre les decisions correctes. Aquesta producció va ser creada per Joel Joan i per Televisió de Catalunya i va ser tot un èxit per les situacions tan reals i, alhora, tan divertides que viuen els protagonistes.

Summary
Les 6 millors sèries catalanes de la història
Article Name
Les 6 millors sèries catalanes de la història
Description
Ets fan de les sèries? Doncs segueix llegint perquè, a continuació, t'oferim un recull amb les 6 millors sèries catalanes de la història. Al·lucinaràs ;)