Neix la Setmana del Cinema en Català

Primera setmana del cinema en català, als Cinemes Texas
Compartir

La revista digital El cinèfil impulsa la 1a Setmana del Cinema en Català, un nou projecte que té la voluntat d’incrementar i de visibilitzar el cinema rodat en llengua catalana i el doblatge en català de pel·lícules en altres llengües. La mostra tindrà el format de festival no competitiu i inclourà les quatre pel·lícules candidates al Premi Gaudí de Millor Pel·lícula: Jean-François i el sentit de la vida, Les distàncies, Formentera Lady i Yo la busco.

La iniciativa té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura; dels Cinemes Texas, on es duran a terme totes les projeccions; l’Acadèmia del Cinema Català; Televisió de Catalunya, el Centre Experimental de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) i FilminCAT.

Cinc dies de pel·lícules, documentals i curts en llengua catalana als Cinemes Texas

Del 16 al 20 de gener es projectaran als Cinemes Texas de Barcelona més de 20 produccions incloent pel·lícules, curtmetratges, capítols de sèrie i documentals. El film inaugural serà la preestrena d’una adaptació de la novel·la Tocats pel focde Manuel de Pedrolo, dirigida per Santi Lapeira. El film, protagonitzat per Sergi Cervera, Mireia Oriol, Belén Fabra, Jordi Cadellans i Nil Cardoner, es troba actualment en fase de producció i la projecció servirà per incloure, encara que sigui ja al 2019, el cinema a les celebracions de l’Any Pedrolo.

La producció de TV3 Cançó per a tu tancarà la mostra el dia 20 de gener a les 22.00. La pel·lícula d’Oriol Ferrer, protagonitzada per Candela Serrat, Nao Albert i Félix Herzog, que es va estrenar el passat mes de juny al FIC-CAT, s’emetrà en preestrena abans de la seva emissió a TV3.

La Setmana del Cinema en Català també retrà un homenatge al director Esteve Rovira projectant la pel·lícula Serrallonga tot celebrant el 10è aniversari de la seva emissió a Televisió de Catalunya. El reconeixement també inclourà la projecció d’un capítol inèdit de la sèrie Com si fos ahir, projecte en el qual treballa actualment. Un altre dels continguts destacats serà la preestrena del documental Cinema amb ç dels directors Toni Pinel i Cris Gambín. El film aborda la situació actual del cinema en llengua catalana entrevistant directors, productors, periodistes i membres d’institucions com l’Acadèmia del Cinema Català o la Plataforma per la llengua.

Entre els curtmetratges seleccionats destaquen l’estrena a Catalunya de Vaca de la directora Marta Bayarri i el curt documental Alçades de Judith Colell centrat en el referèndum de l’1 d’octubre a la ciutat de Sant Cugat. La mostra també inclourà films d’animació doblats en llengua catalana amb l’objectiu de normalitzar el consum de productes en català amb presència de tota la família.

La programació completa i els horaris de la 1a Setmana del Cinema en Català es faran públics en unes setmanes coincidint amb la posada a la venda de les entrades que tindran un preu de 3 o 4 euros, l’habitual als Cinemes Texas.

Presentació de la 1ª Setmana del Cinema en Català | © Elcinefil.cat

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: