Netflix es desplega per Europa i s’oblida d’Espanya

Compartir

Netflix és un servei web que mitjançant streaming permet que els usuaris puguin veure pel·lícules i programes de televisió. Nascut als Estats Units i ja consolidat com el millor i més utilitzat programa, ara té com a objectius expandir-se per tot el món, sent Europa el primer i més important continent.

Actualment Netflix té presència al Regne Unit, Irlanda, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Suècia i els Països Baixos. Entre els nous països europeus on es comercialitzarà l’oferta de Netflix no hi ha Espanya. Els nou països on serà possible veure la programació de Netflix són Alemanya, França, Austràlia, Suïssa, Bèlgica i Luxemburg.

Encara no sabem quina serà la programació en aquests països europeus ni tampoc els preus per a cada un dels serveis que es poden contractar. El fet que no hagi arribat a Espanya no ha estat cap sorpresa, ja que Netflix ja ho havia deixat clar en alguna entrevista i comunicat fet en els últims mesos. Hi ha dues teories per explicar-ho.

Hi ha qui diu que per problemes econòmics no serà fins el 2017 quan la companyia es decideixi a donar el pas. Segons diversos bloggers i periodistes experts, informes interns de Netflix creuen que els beneficis serien escassos, i la inversió no valdria la pena, donada la baixa cultura dels espanyols en aquesta indústria. Una altra teoria argumenta que són les complicades lleis de protecció i distribució dels continguts digitals les que fan impossible l’arribada del servei a Espanya. Moltes vegades s’ha parlat sobre aquest tema, i fins i tot el govern central ha arribat a acceptar que avui en dia és impossible per motius legals.

Una possibilitat per poder disfrutar d’aquest servei abans del 2017 és que Catalunya acabi sent un Estat independent. El parlament de Catalunya ja ha expressat i debatut més d’una vegada sobre lleis relacionades amb la SGAE, drets d’autors i distribució de productes online, amb posicions clarament més obertes i pròximes a les necessitats de Netflix.

FONT: ATOMBIT

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: