Netflix sosté el creixement i arriba als 139 milions d’usuaris

Netflix manté el creixement d'usuaris
Compartir

Malgrat que l’auge de la competència ho pogués fer pensar, no són temps dolents per a Netflix. El servei de streaming acaba de publicar les seves xifres d’usuaris i, ara per ara, el creixement és continuat.

Només en l’últim any, Netflix ha sumat 29 milions de subscriptors, passant de 110 milions als 139 milions actuals. Concretament, als Estats Units, la plataforma ha superat els 58 milions d’usuaris i, segons el seu últim comunicat, representa el 10% del temps de consum de televisió al país, proporcionant una mitjana de 100 milions d’hores diàries.

Quant a sèries, Netflix ha revelat també algunes dades sobre els seus últims èxits que demostren el pes que ha guanyat aquest servei. La sèrie You, per exemple, va camí d’arribar als 40 milions de llars, mentre Sex Education ja ha superat aquestes dades.

Pel que fa a la pel·lícula protagonitzada per Sandra BullockA ciegas (Bird Box), va aconseguir convèncer a 45 milions d’usuaris durant el seu primer cap de setmana i Netflix calcula que arribi als 80 milions en el seu primer mes a la pantalla. El thriller va ser tot un fenomen, desembocant en un repte tan viral com perillós que va acabar fent que YouTube es decidís finalment a vetar contingut d’aquest tipus i que Netflix demanés als seus usuaris que el deixessin de fer.

Un dels altres títols que destaca és la producció espanyola Élite, vista per més de 20 milions d’usuaris durant el seu primer mes a Netflix. Altres sèries com Bodyguard (Regne Unit), The Protector (Turquia) o Baby (Itàlia) s’han vist en més de 10 milions de llars en aquestes quatre primeres setmanes.

Els usuaris europeus de Netflix, a l’expectativa per una possible apujada de preus

Recentment, Netflix ha apujat els seus preus als Estats Units. El pla bàsic, que fins ara costava 8 dòlars, ha passat a 9 dòlars, i el pla estàndard, de 14 dòlars, ara costa 16 dòlars. És la quarta vegada que la plataforma aplica un increment als seus preus en els últims cinc anys al país nord-americà, on la tarifa estàndard s’ha vist incrementada en un 63% des del 2013.

De moment, pel que fa a Europa, només hi ha rumors; però els usuaris ja es preparen perquè aquests rumors es converteixin en realitat. S’ha comentat, per exemple, que, a Alemanya, el preu de la subscripció bàsica passaria de 7’99 euros a 10’99 euros i l’estàndard de 13’99, a 15’99 euros.

Entre tot aquest ball de tarifes, Netflix noves “fórmules” de microsubscripcions ha estat provant recentment , que permetrien ser usuari de la plataforma durant una setmana per menys de 3 euros.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: