Com organitzar una gimcana per a nens

proves gimcana nens
Compartir

Estàs pensant en organitzar una gincama per a una festa d’aniversari? És una de les activitats preferides de molts nens ja que, gràcies a un seguit de proves i jocs, aconseguiràn passar-s’ho d’allò més bé! Però…. com organitzar una gimcana per a nens de forma senzilla?

A aquest article de yCom.cat volem ajudar-te a que organitzis una jornada inoblidable. Per això, a continuació et dornarem tots els consells que has de tenir en compte per a saber com organitzar una gimcana i que surti de fàbula! Segueix llegint i aprendràs la millor manera de poder muntar una gimcana infantil divertidíssima! 

5 consells per a organitzar una gimcana

  1. Escull l’espai: el primer que has de tenir en compte es que per poder fer una gimcana és important saber a quin espai la faràs. El millor és optar por un lloc a l’aire lliure ja que, d’aquesta manera, la canalla podrà passar una estona a la natura i gaudir d’un dia màgic. Pots optar per anar a un parc de la teva ciutat, per exemple, on podreu estar tranquils durant tota l’estona que s’allargui l’activitat
  2. Jocs adaptats segons l’edat: un altre aspecte important a l’hora de saber com organitzar una gimcana és que valoris quines edats tindran els nens participants. I és que no tots els jocs són adients per a tots els nens, per tant, el millor és que optis per activitats que tinguin un nivell de dificultat adaptat als infants.
  3. Diferents jocs: per poder organitzar una gimcana que, realment, sigui divertida has de pensar en diferents jocs. Pensa que, contra més jocs hi hagi, més divertida serà. Així que, el que et recomanem, és que pensis en una mitja d’uns 10 jocs diferents i que estiguin comptabilitzats per temps.
  4. Sempre amb un adult: no hem d’oblidar que, a més a més de voler que els nens s’ho passin bé, també volem que estiguin en un entorn segur i tranquil. Per tant, és imprescindible que sempre hi hagi un adult supervisant tota la gimcana. En el cas de que cap nen pugui fer-se mal, és essencial que s’atengui de forma inmediata per evitar qualsevol ensurt.
  5. Premis per a tothom: i, per últim, et recomanem que, per motivar a la canalla, els hi diguis que hi haurà premis pels guanyadors. Però, a l’hora de repartir els premis, està bé que tothom en tingui un. Pots batejar-ho com “Premi de Consolació” o “Premi de Participació” però procura que tots els nens i nenes rebin algun present per a fomentar un esport i una activitat sana i respectuosa

com-organitzar-gimcana-2

Les proves per una gimcana més divertides

Ara que ja saps els consells bàsics per a saber com organitzar una gimcana és important que parem atenció als jocs que es poden incloure dins aquesta activitat. Existeixen moltíssimes opcions que faràn que els més petits riguin i es diverteixin al màxim. No obstant, aquí et deixem un recull de les que, per nosaltres, són les proves més divertides de les gimcanes.

  • Cursa de sacs: és un clàssic entre els clàssics però, sincerament, és divertidíssima. Aquesta prova consisteix en que els nens fiquin les cames dins d’uns sacs i que hagin de recòrrer una distància procurant arribar abans que ningú. Pots fer aquesta prova per grups i organitzar una cursa de relleus per a que tothom hi participi
  • Pesca amb la cullera: un altre dels jocs més divertits consisteix en posar aigua a uns cubells i tirar-hi pilotes de ping pong (que no s’enfonsen). Llavors, hauràn de portar una cullera aguantant-la amb la boca i procurar treure el màxim nímero de pilotes de l’aigua.
  • La prova de la farina: una altra de les proves per a una gimcana més divertides es la d’amagar caramels o objectes a un plat fons que estigui ple de farina. Els nens, hauran de buscar amb la boca i la cara aquests caramels amagats emplenant-se de farina. Divertidíssim!
  • Joc de l’estatua: el joc consisteix en posar música i animar a que els nens ballin. Peró, quan s’apagui la música, tots s’han de quedar com autèntiques estàtues, quiets sense moure ni un sol cabell. El primer que es mogui, està expulsat del joc o se li resta un punt a l’equip.
  • El mapa del tresor: durant la gimcana també es poden anar repartint diferents pistes i enigmes que hagin de resoldre per poder trobar la següent pista… Quan ho esbrinin tot, trobaran un “tresor”