Què fer si el teu gat es perd? [5 CLAUS]

gat-domèstic
Compartir

 

Els gats són els animals de companyia més independents, tant és així que en algunes ocasions se’ns escapen i no sabem com trobar-los. Si estàs en aquesta situació, el primer que has de fer és calmar-te, ja que el nivell d’estrès pot fer-nos perdre l’oremus i que no pensem amb claredat.

Els gats acostumen a escapar-se per fer un volt pels voltants i poder complir el seu instint salvatge. Però tranquil/·la, en ser un animal domèstic sempre voldrà tornar a casa quan tingui son o gana! Si el teu gat o gata no apareix en cap moment és perquè no sap com tornar, i necessitarà la teva ajuda!

Per a això, des d’YCOM, et donem la resposta a què fer si el teu gat es perd? i et deixem uns quants passos a seguir.

1. Keep calm

Aquest és el primer pas a l’hora de buscar el teu gat o gata, has de mantenir la calma a tot moment, ja que en estar nerviós/a o culpabilitzar-nos de la pèrdua no podem pensar amb claredat i només aconseguirem atabalar-nos més!

Mai no et culpabilitzis si el teu gat es perd! Que el gat/a s’hagi escapat pot significar diverses coses:

  • Que estigui en zel
  • Que vulgui jugar
  • Que alguna cosa de l’exterior li hagi cridat l’atenció i hagi sortit a veure-ho.

Has de pensar que, en ser un animal que viu a casa, tornarà en qualsevol moment pel seu propi instint.

2. Cerca a casa

Moltes vegades ens atabalem tant quan no apareix el gat/a durant unes hores que no ens adonem que pot estar dins de casa! Normalment, els gats i gates s’amaguen als racons més estranys de la casa, ja sigui dins d’un armari que creies tancat o fins i tot ficat sota el sofà!

Així que abans de sortir al carrer a buscar-lo/a,  comprova tots els racons estranys en els quals un gat/a pot entrar. Pots utilitzar una llauna de menjar o la seva joguina favorita perquè surti.

3. Surt a buscar-lo!

Si després de fer els dos passos anteriors, el gat/a encara no ha tornat a casa, haurem de sortir a buscar-lo. La millor opció si el teu gat es perd sempre és que surtis de casa amb el seu menjar favorit, sigui una llauna o el premi que li dónes quan el gat/a es porta bé.

Mentre fem soroll amb la llauna i la movem perquè el gat pugui fer-la olor millor, repetim el seu nom.

Compte! Si l’estàs buscant pel carrer no et fixis només en el terra, els gats quan s’espanten o estressen tendeixen a amagar-se en punts alts perquè ningú els trobi, com arbres o sota els cotxes.

4. Col·loca coses que reconegui

Els felins tenen un dels millors olfactes del món animal per això sempre és bé col·locar coses que reconeguin en la porta de casa.

Per exemple, el sorral que va usar abans d’anar-se sense netejar-ho, d’aquesta manera aconseguirem que pugui trobar el rastre i tornar a casa d’una vegada. Pot ser normal que es despistin i no sàpiga tornar per això posar alguna cosa que tingui la seva olor pot ajudar bastant.

5. Fes-ne difusió!

Si després de totes aquestes coses segueix sense aparèixer, el millor és que ho comuniquis a tothom a través de les xarxes socials o que pengem cartells amb:

  • Una foto el més recent possible del gat/a
  • El nom que reconeix perquè la gent pugui cridar-lo
  • Les teves dades de contacte
  • I una recompensa si pots permetre-te-la!

Les xarxes socials són molt bones per moure aquest tipus de coses i segurament per allí trobaràs una ràpida solució. Si volem evitar que el nostre gat o gata s’escapi en un futur hauríem d’esterilitzar-lo/a.

Gemma
Etiquetes: