Qui ens visitarà pel Mobile? Algunes xifres

Compartir

Quants s’allotjaran en hotels? Quants faran servir Airbnb? De què parlen per les xarxes socials? Expliquem aquestes i altres curiositats.

A partir d’aquest dilluns dia 22 i fins al dijous 25, es calcula que desfilaran per Barcelona unes 95.000 persones amb motiu del Mobile World Congress. És una xifra prou coneguda, que s’ha donat a conèixer des de l’organització i les autoritats com una mostra del creixement sostingut que el congrés ha viscut des de la seva arribada a la ciutat comtal.

Què busquen a l’hora d’allotjar-se? Hom podria pensar que, com a bons “visitants tecnològics”, el primer que buscarien seria la connexió a Internet de banda ampla, fiable i de bona qualitat. Però aquest és, juntament amb la resta de les delicatessen tecnològiques com connectors USB per càrrega de dispositius o pantalles a l’habitació a les quals s’hi puguin connectar dispositius, el tercer requisit en importància.

Fins i tot els assistents del Mobile World Congress, amb fama de techies, el que valoren més en un hotel és la seva situació i el comfort de les instal·lacions en primer i segon lloc respectivament.

Però no només en hotels s’allotjaran els visitants del Mobile World Congress durant els dies de la fira; fins a 30.000 d’ells (un terç aproximadament del total) ho faran en domicilis contractats a través del servei Airbnb, si ens hem de creure les xifres que dóna la mateixa empresa.

Aquesta xifra gairebé duplica la que va donar l’any passat la mateixa companyia (18.000 hostes).

Segons Airbnb, l’ús del seu servei s’ha incrementat notablement en les reserves d’aquelles persones que visitaran el Mobile procedents de coneguts hubs tecnològics, com ara el cèlebre Silicon Valley californià, Londres, Tel Aviv, Austin, Seattle, Berlín o Estocolm.

Entre un 80% més de viatgers procedents d’Austin, fins a un espectacular 400% més dels qui venen del Silicon Valley, han emprat Airbnb per buscar-se allotjament a Barcelona, d’entre aquests punts d’origen més relacionats amb el món de la tecnologia.

Als techies sembla que els atrau seguir les darreres tendències, marcades, precisament, per companyies més del sector tecnològic que no pas del tradicional sector hoteler.

Galaxy S7 i LG G5, els més comentats

Quins són els principals interessos d’aquests més de 95.000 visitants previstos? Segons un estudi d’Acceso, companyia especialitzada en anàlisi de mitjans i xarxes socials, el Samsung Galaxy S7 és el terminal que està en boca de tots els mitjans, multiplicant gairebé per tres els articles aconseguits per l’LG G5, el segon classificat.

Aquesta relació, però, s’inverteix a Twitter, on el més comentat és el G5, que duplica amb escreix les intervencions del seu rival directe.

Per darrere d’aquests dos hi trobem el Xiaomi Mi5, el Sony Xperia Z5 i el Huawei P9.

Pel que fa als conferenciants, la gran estrella tant mediàtica com entre el públic és, sens dubte, Mark Zuckerberg, seguit per un ponent que, curiosament, no ve del món de la tecnologia: el pilot de Fòrmula 1 Lewis Hamilton, l’actual campió del món de l’especialitat.

Guillem Alsina
Etiquetes: