REMEIS NATURALS PER DERMATITIS EN GOSSOS

Compartir

Un 10% dels gossos sofreixen símptomes causats per puces, al·lèrgies ambientals i alimentàries. Una d’aquestes al·lèrgies és la dermatitis i és molt comuna entre els gossos. Malgrat que normalment, la seva causa pot deure’s a alguna intolerància alimentosa o de l’ambient, algunes races són més propenses que unes altres a patir-la. Races com el bòxer, el bulldog francès, el pastor alemany o el golden retriever tenen una predisposició genètica a contreure aquesta malaltia. Estigues alerta si el teu gos és d’alguna d’aquestes races! Si la nostra mascota comença a perdre pèl o té erupcions, això pot significar que té al·lèrgies.

A YCOM et duem una llista de remeis naturals per dermatitis en gossos, que poden ajudar a alleujar aquests símptomes d’al·lèrgia provocats per la flora, els aliments i les puces. No obstant això, si el problema persisteix, has d’acudir a un veterinari.

3 remeis naturals per la dermatitis en gossos

A continuació t’expliquem uns remeis naturals contra la dermatitis al·lèrgica en gossos, de forma econòmica i senzilla d’ajudar a la nostra mascota.

1. PLATS DE PLÀSTIC

Si els punts on la nostra mascota té l’al·lèrgia estan al voltant de la cara, pot significar que els recipients de plàstics per a aliments són els causants. Rebutja els recipients de plàstic!

  • Això es deu al fet que el plàstic tendeix a desenvolupar petites esquerdes que poden albergar bacteris, que causen reaccions en gossos i gats sensibles.
  • Les mascotes que són sensibles a aquests al·lergògens bacterians poden desenvolupar acne de felí o una erupció o grans al voltant dels llavis i la barbeta, algunes vegades fins i tot al voltant d’ulls i orelles.

La millor opció és reemplaçar el plàstic per bols d’acer inoxidable, de vidre o de ceràmica i mantenir-ho sempre net, fins i tot rentant-los en el rentaplats setmanalment.

2. ÚS D’OLIS EN LA DIETA I TÒPICS

Hem de tenir molta cura a l’hora d’intentar usar olis amb la nostra mascota, molts pensem que podem ajudar però així podem empitjorar les coses, ja que la pell de la nostra mascota és totalment diferent de la nostra.

  1. L’oli d’arbre de te causa al·lèrgies de contacte desagradables en els gossos i gosses, fins i tot s’hi inclouen  reaccions neurològiques! Tampoc podem usar medicaments per a l’acne humà. La pell humana és molt més àcida que la pell del nostre gos/sa i l’ús de qualsevol producte per a la nostra pell o cabell pot causar-li irritació.
  2. Els olis complementaris poden ajudar a tractar la pell seca i la caspa que generi la nostra mascota, com l’oli de blat de moro, càrtam, cacauet i gira-sol, aquests olis tenen tots els àcids grassos essencials per ajudar-lo. A més depenent de la grandària pot rebre fins a 3 culleradetes a cada àpat.

3. SALS D’EPSOM

Els remeis naturals per a dermatittis en gossos també inclouen les sals d’Epsom. Les propietats curatives d’aquesta sal han estat conegudes per generacions. Hem de xopar suaument qualsevol àrea infectada de pell amb sals d’Epsom, inclosos peus, acne felí i altre, una o dues vegades al dia, descoratjar les infeccions, ens reduirà la inflor i promourà la curació.

També hem de tenir en compte:

  • Fem servir farina de civada per calmar la pell. Amb això podrem ajudar al nostre gos, només hem de remullar-lo i deixar-ho actuar sobre la pell durant 10 minuts.
  • Netegem la part que molesta al nostre gos amb una tovalloleta humida.
  • Barregem colutori de mentol, oli de bebè i aigua i ho posem en un spray.
  • Massegem bé la pell tres vegades al dia amb aquest mix.
  • Substituim les llaminadures de gos per malvavisc, si el teu gos o gossa és al·lèrgic als aliments l’ajudarà, ja que són baixos en calories!

Vigila!

Depenent del tipus de dermatitis que tingui el teu gos el tractament pot variar dràsticament. Per això, juntament amb les indicacions anteriors, és de gran importància que consultis els teus dubtes amb el teu veterinari. Ell t’informarà del tipus de dermatitis que sofreix la teva mascota, de la causa que la provoca i del remei més efectiu per tractar-la.

No dubtis a buscar el seu consell abans de començar un tractament (no solament amb la dermatitis, també amb altres malalties), ja que pots equivocar-te i fer un tractament erroni i perjudicial per a la salut del teu gos!

Gemma
Etiquetes: