Steam, la botiga i la comunitat de videojocs definitiva

Compartir

Avui us presentem Steam, una plataforma utilitzada tant per petits creadors independents com grans corporacions de software per a la distribució de videojocs i material multimèdia relacionat. Si bé aquest projecte va néixer l’any 2003, no ha estat fins aquests últims anys que ha assolit un creixement considerable, arribant, al gener del 2014, a oferir més de 3.000 jocs diferents,i registrar més de 75 milions d’usuaris actius.

Registrar-se i utilitzar Steam significa estar al dia de les novetats en el món dels gamers. Molts dels jocs que hi ha són gratuïts, i els que no ho són acostumen a oferir temptadors descomptes que en molts casos els fan irresistibles en termes de qualitat-preu. A més a més, també et permet provar jocs de creadors independents, els quals mai podran trobar-se per a les plataformes clàssiques com podrien ser PlayStation o  Xbox. S’ha de tenir en compte que Steam també ofereix diferents maneres per a la comunicació entre els membres de la comunitat, la possibilitat d’utilitzar xat de veu en qualsevol moment, actualitzacions automàtiques per a tots els jocs, i les opcions de vincular la plataforma amb Facebook, així com poder fer captures de pantalla en el transcurs del joc.

A més d’una enorme botiga de videojocs en línia, Steam també és una comunitat de diversos milions de fans de l”entreteniment, amb fòrums de discussió en els quals podràs donar lliurement la teva opinió sobre tot tipus de temes relacionats amb el món del videojoc.

També disposa d’un mercat en què els seus membres poden vendre tot tipus d’objectes dels seus jocs. Al seu taller virtual (“workshop”), és possible trobar material inèdit sobre aquests títols, que fins i tot un mateix pot elaborar.

Alguns dels distribuidors  que tenen els seus catàlegs de jocs disponibles a través de Steam són: Bethesda SoftworksActivisionRockstar GamesSquare Enix 2K Games  Sega. Tot i així, com hem comentat abans, segurament el que fa diferent a Steam és la possibilitat d’accedir a molts altres productors, que tot i no ésser tant potents, també creen videojocs realment bons.

Sobre aquesta plataforma ja vam parlar quan Valve va anunciar Steam Music, que té com a objectiu ordenar les pistes de la nostra biblioteca musical per artista i discos, permetent reproduir mentre estem jugant des del propi Steam. És a dir, sense tenir la necessitat de canviar d’aplicació.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: