Una còpia de Super Mario Bros subastada per més de 100.000 $

super-mario-bros-subastada-cent-mil-dolars
Compartir

El 13 de setembre de 1985, Nintendo presentava Super Mario Bros al Japó. Un videojoc de plataformes, dissenyat per a la consola Nintendo Entertainment System (NES), en el qual havíem d’ajudar els germans Mario i Luigi Bros a rescatar a la Princesa Peach de les urpes del malvat Bowser, el rei dels Koopas.

Un títol que no només passava a la història per ser el primer videojoc de plataformes de desplaçament lateral de Nintendo, sinó per convertir-se en el primer gran rècord de vendes posterior a la crisi de la indústria dels videojocs de 1983. Tot això gràcies a una història original, un disseny atractiu i a un preu competitiu (sortia a la venda als Estats Units per 25 dòlars). Factors que acabarien convertint al títol de Nintendo en un dels videojocs més venuts de tots els temps.

El valor de l’etiqueta

Un títol que ha estat tan important per a la indústria del videojoc que continua on fire vàries dècades més tard. Tot gràcies a una còpia del Super Mario Bros, que ha estat venuda recentment per la barbaritat de 100.150 dòlars durant una subhasta realitzada per Heritage Auctions, tal com informa la casa de subhastes a través d’un comunicat.

Segons explica Heritage Auctions, aquesta còpia de Super Mario Bros s’ha convertit en el primer videojoc que se subasta per més de 100.000 euros. Tot això gràcies a una petita etiqueta circular, amb el logo de Nintendo, que es va utilitzar per a segellar la primera sèrie de jocs NES produïts als Estats Units.

instagram-wata-games

El videojoc Super Mario Bros s’ha venut per 100.150 dòlars

Un producte únic al món

Atès que aquesta sèrie va ser venuda per un període molt curt de temps, tots els jocs venuts durant aquella època són considerats com una autèntica joia de col·leccionista.

No obstant això, cap joc no ha aconseguit conservar-se tan bé com aquesta còpia, raó per la qual s’ha venut per una xifra tan alta, tal com explica el president de Wata Games, Deniz Khan: “Sempre he dit personalment que crec que el segellat de Mario és possiblement un dels items de videojocs més importants de la Història”.

Per tant, Super Mario Bros continua sent notícia tres dècades després del seu llançament. Un lampista, que va començar derrotant a les criatures dels embornals de Nova York i que ha acabat convertint-se en un dels personatges més importants de la història dels videojocs.

 

Gemma
Etiquetes: