El Solitari i el Super Mario Kart entren a l’Olimp dels Videojocs

super-mario-kart-i-solitari-entren-al-salo-de-la-fama-dels-videojoc
Compartir

El juny de 2015, l’Strong National Museum of Play, el Museu Nacional del Joc (als Estats Units) presentava el World Video Game Hall of Fame ,és a dir, el Saló de la Fama del Videojoc. Una organització internacional, formada per un comitè d’experts, que busca el reconeixement per a alguns dels títols més importants de la Història dels Videojocs. Des del clàssic Super Mario Bros fins als Sims.

Els 4 finalistes de l’any 19

Quatre anys més tard, i després del gran acolliment d’aquesta iniciativa, l’organització ha presentat els nous videojocs que passaran a la història del sector:

  1. El clàssic Solitaire de Windows
  2. Mortal Kombat
  3. Super Mario Kart
  4. Colossal Cave Adventure

Quatre videojocs, desenvolupats entre la dècada dels 70 i els 90, que han afectat “significativament” la indústria dels videojocs, la cultura popular i la societat en general, tal com ha donat a conèixer l’organització.

Aquests quatre videojocs s’han imposat a uns altres com Candy Crush Saga, Centipede, Danca Dance Revolution, Half-Life, Myst, NBA 2K, Sid Meier’s Civilization i Super Smash Bros. Videojocs, que pertanyen a diferents èpoques, que hauran d’esperar fins a l’any que ve per a veure si tenen més sort i poden accedir a aquest prestigiós Saló de la Fama del Videojoc.

Respecte als quatre seleccionats:

El comitè ha destacat el món de fantasia desenvolupat per Colossal Cave Adventure; l’èxit d’un joc analògic en un entorn digital ( en referència al Solitari); l’estil de lluita del Mortal Kombat i la capacitat del Super Mario Kart per a reunir a tota la família en una mateixa habitació

En definitiva, els organitzadors es recolzen en diferents raons per a commemorar a aquests 4 videojocs.

Els videojocs que ja han passat a la Història

D’aquesta manera, aquests quatre videojocs se sumen a altres títols com:

Videojocs, de diferents categories, que han marcat un abans i un després en el sector…

En definitiva, l’Olimp dels Videojocs compta amb quatre títols més. Mentrestant, la resta de títols hauran de continuar intentant-lo per a arribar algun dia fins al més alt. Els candidats hauran de ser àmpliament recordats, haver gaudit de popularitat al llarg del temps, ser reconegut mundialment i exercir una influència significativa en el disseny i desenvolupament d’altres títols de l’època.

Etiquetes: