Com aprofitar al màxim els videojocs [TRUCS STEAM]

trucs-steam
Compartir

Aquest any 2018 que ja s’acaba, Steam ha celebrat el seu 15 aniversari des del seu llançament, la plataforma digital de videojocs més popular i famosa de l’actualitat en PC amb milers i milers de videojocs al seu catàleg virtual. Per això, des d’YCOM, gamers de raça, volem oferir-te una guia amb els millors trucs per aprofitar al màxim la teva biblioteca de títols; i és que amb el pas dels anys, podem arribar a acumular centenars de videojocs entre les nostres llistes personals, requerint per part de l’usuari un mínim de coneixements per gestionar tan extenses bases de títols.

7 TOP TRUCS D’STEAM

A continuació, t’ensenyem els millors trucs per treure partit a la nostra biblioteca digital de videojocs i aprofitar totes les possibilitats d’Steam.

1. Vistes de biblioteques i categories

El primer que hem d’aprendre a gestionar a Steam és la nostra pròpia biblioteca de videojocs. Com diem, i amb el pas dels anys, podem arribar a acumular centenars i centenars de títols, fent de la seva navegació i gestió un problema en moltes ocasions, fins i tot oblidant molts dels nostres videojocs comprats temps enrere, en part gràcies a les compres compulsives en les nombroses ofertes i rebaixes de la plataforma de Valve. Per això, és recomanable llistar la nostra biblioteca amb vista de llista i quadrícula, convertint la nostra pantalla en un autèntic aparador visual amb les portades i logos dels nostres títols.

A més, cada tipus de categoria ofereix eines de dades i cerques pròpies, com la possibilitat de saber els assoliments que ens falten per desbloquejar, quins amics d’Steam tenen els nostres mateixos títols, grandària d’instal·lació, nota de Metacritic… També podem crear llistes pròpies per ordenar els nostres videojocs segons les nostres preferències, com els que encara tenim per estrenar, els d’estil multijugador o el que vulguem.

Amb aquests consells tindrem els nostres videojocs classificats per a millors cerques personals!

2. Configurar paràmetres de llançament

Steam ofereix als usuaris més avançats la possibilitat de configurar nombrosos paràmetres de llançament de cada videojoc de forma individual, la qual cosa ens estalviarà molt temps si tenim diferents preferències segons quins videojocs. Per a això hem de dirigir-nos a Propietats – Definir paràmetres de llançament de cada videojoc per així introduir les línies de comando que necessitem.

A través de la pàgina oficial d’Steam podem consultar tots els paràmetres disponibles; a continuació us deixem amb els més populars:

 • autoconfig Restaura els ajustos de vídeo i rendiment als predeterminats per al maquinari detectat actualment. Ignorarà els ajustos que es trobin dins de qualsevol arxiu .cfg fins que aquest paràmetre sigui eliminat.
 • dev – Activa la manera desenvolupador. També desactiva la càrrega automàtica dels mapes en segon pla del menú i evita que aparegui el quadre de diàleg de sortir en abandonar el joc.
 • condebug – Registra tots la informació processada de la consola en l’arxiu de text console.log.
 • console – Inicia el joc amb la consola del desenvolupador activada.
 • toconsole – Inicia el motor directament en la consola, tret que s’especifiqui un mapa amb +map.
 • dxlevel <nivel> – Força una versió específica de DirectX en iniciar el joc. Això és útil si el teu maquinari de gràfics és antic i si obtens un rendiment significativament superior en una versió anterior de DirectX.
 • fullscreen – Força el motor a iniciar-se en manera pantalla completa.
 • windowed o -sw – Força el motor a iniciar-se en manera finestra.
 • 16bpp o -32bpp – Força la manera de color seccionat (profunditat de bits). Només GoldSource.
 • w <ample> – Força el motor a iniciar-se amb la resolució especificada en <ample>.
 • h <alt> – Força el motor a iniciar-se amb la resolució especificada en <alt>. No és necessari establir aquest paràmetre de llançament al costat de -w. El valor de l’ample determinarà el valor de l’alt automàticament.
 • refresh <freqüència> Força una freqüència de refresc específica.
 • heapsize <kilobytes> – Especifica la grandària d’emmagatzematge dinàmic (en kilobytes) que utilitzarà el joc.
 • nocrashdialog – Elimina alguns errors no controlats del tipus memory could not be read.
 • novid o -novideo – En iniciar un joc amb aquest paràmetre, el vídeo d’introducció de Valve no es reproduirà.
 • lv  Activa algunes opcions de violència reduïda a Left 4 Dead.
 • sillygibs – Activa la violència reduïda a Team Fortress 2.

3. Instal·lació de diversos videojocs de forma simultània

Normalment instal·lem videojocs o programes d’un en un, en Steam o al mateix sistema operatiu del nostre equip o dispositiu. Per sort, Steam permet la possibilitat d’instal·lar diversos videojocs de forma simultània. Per a això tan sols hem de:

 • Mantenir premuda la tecla Ctrl mentre fem clic amb el botó esquerre del mouse en cada joc
 • Una vegada tinguem els títols seleccionats, fem clic amb el botó dret del mouse i instal·lem.
 • Si durant el procés volem detenir una instal·lació de la llista en procés, tan sols hem de deseleccionar-lo des del menú desplegable de la mateixa instal·lació.

4. Consultar els propers llançaments

Cada dia Steam afegeix desenes i desenes de videojocs al seu catàleg virtual, molts d’ells totalment desconeguts o de dubtosa qualitat; per sort, la plataforma compta amb un filtre en la seva Tenda que ens permet consular els propers llançaments. Aquesta eina permet seleccionar multitud de preferències que ens ajudarà a filtrar les novetats per categories com l’idioma, maneres de joc, sistema operatiu…

5. Canviar l’aparença per defecte

Molts usuaris no ho saben, però Steam permet configurar l’aparença o skin de fons a través de pàgines no oficials com SteamSkins o Steam Customizer. Això sí, hem de ser cauts, ja que com que no compten amb llicències oficials sovint poden donar algun problema de compatibilitat. Per a això hem de:

 • Copiar l’arxiu de cada skin a la carpeta skins d’Steam.
 • Dirigir-nos a Paràmetres – Interfície.
 • Seleccionar l’aparença que vulguem tenir de fons.

6. Afegir jocs que no pertanyen a Steam

La nostra biblioteca d’Steam permet afegir videojocs que no formen part del catàleg de la plataforma, especialment aquells d’altres companyies que no formen part de l’ecosistema de Valve, a més de títols antics.

Això ens permetrà comptar amb extres com la captura de vídeo o parlar amb amics sense haver de sortir de la plataforma de joc. Per a això hem de:

 • Dirigir-nos a la pestanya Jocs a la part superior de la pantalla.
 • Accedir a Afegir un joc que no és d’Steam a la meva biblioteca.
 • Steam escanejarà el sistema a la recerca de programes compatibles, encara que també podem afegir-los de forma manual a través de Buscar.

7. Canviar la finestra d’inici de programa

Steam mostra en iniciar el programa la seva tenda per defecte. És possible que vulguem canviar la finestra de benvinguda i Steam ens permet configurar fins a l’últim detall de la seva interfície. Així, i a través de Paràmetres – Interfície, podem Seleccionar quina finestra d’Steam apareixerà quan s’iniciï el programa.

A través d’un menú desplegable podrem triar la nostra finestra de benvinguda preferida, com a nostra Biblioteca o Comunitat. D’altra banda, podem triar Iniciar Steam en mode Big Picture, la qual cosa ens estalviarà prémer la icona del comandament situat en la part superior dreta de la pantalla.

Gemma
Etiquetes: