TV3 ofereix subtitulació per a les televisions connectades

Compartir

TV3 ha començat la temporada amb el sistema de subtitulació operatiu des de l’aplicació HbbTV del servei TV3alacarta.

El mes de juliol passat, TV3 va completar  la implantació de la subtitulació per HbbTV, disponible en televisió connectada, i es va convertir en la primera televisió a l’Estat que ofereix aquest servei. Aquest nou sistema de subtitulació del servei TV3alacarta des dels televisors intel·ligents permet definir els estils i mides dels textos i, per tant, és més efectiu, ja que els usuaris el poden personalitzar per facilitar-ne la lectura i la comprensió.

Aquesta acció forma part d’un paquet que TV3 ha planificat dins del projecte europeu HBB4ALL (Hybrid Broadcast Broadband for All), dirigit a respondre les demandes d’accessibilitat dels col·lectius amb necessitats especials. La contribució de TV3 en el projecte europeu HBB4ALL es concentra en dos pilots de televisió interactiva.  El primer d’aquests pilots està orientat a la generació multiplataforma de subtitulació personalitzada. En el segon pilot s’experimentarà en la producció i distribució d’àudios alternatius a cada vídeo, afegint-hi canals d’àudio més clars per a persones amb dificultats auditives, audiodescripció per a persones cegues i multillenguatge. A part de la televisió connectada HbbTV, no es descarta ampliar les proves a altres plataformes interactives com poden ser els mòbils o les tauletes.

L’objectiu d’aquest projecte és múltiple. D’una banda, estudiar les possibilitats de les noves tecnologies per donar resposta a les demandes d’accessibilitat dels col·lectius amb necessitats especials, incidint en la qualitat de serveis d’accés a partir d’un enfocament centrat en l’usuari. I de l’altra, avançar en el desplegament de serveis avançats en la distribució de continguts per la xarxa, com són els àudios múltiples. Tot i que els pilots es concreten dins la norma de televisió connectada HbbTV, que és l’adoptada per la majoria dels broadcasters europeus, les millores de disseny en la infraestructura de continguts que es facin es podran utilitzar des dels altres serveis de distribució de continguts que la CCMA utilitza.

HBB4ALL està cofinançat per la Comissió Europea dins del Programa Marc de Competitivitat i Innovació (CIP) i està coordinat per un equip multidisciplinar de recerca del Centre d’Accessibilitat i Intel·ligència Ambiental de Catalunya de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El projecte es va començar el desembre del 2013 i té una durada de 36 mesos.

El consorci està integrat per dotze socis europeus, entre els quals hi ha institucions acadèmiques (UAB i UPM), broadcasters (Televisió de Catalunya. RBB, RTP i SWISS TXT), instituts de recerca (IRT i Vicomtech) i pimes (VSonix, Screen Subtitling Systems, People’s Playground i Holken Consultors & Partners), tots experts en el camp de l’accessibilitat als mitjans.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: