Vacances de Nadal plenes de cinema en català

Compartir

Durant el període de Nadal s’estrenen tres pel·lícules en català: Fred al juliol, en versió original subtitulada al català, i dues pel·lícules per a públic infantil i familiar, més tota la graella que ja està disponible.

El 30 de desembre arriba Fred al juliol, una pel·lícula de suspens ambientada a Texas els anys 80. Un home irromp en una casa i el pare de família, Richard, no dubta a disparar-li en defensa pròpia. Convertit en un heroi local, quan sembla que el cas ja s’ha tancat, apareix el pare del lladre assassinat disposat a venjar-se de l’assassí del seu fill.

El dia de Reis s’estrena Bob Esponja 2, la segona part de la versió cinematogràfica de la famosa sèrie televisiva. Aquest cop, Bob Esponja i els seus amics han de trobar la pàgina d’un llibre màgic que ha robat un pirata. Per aconseguir-ho han de sortir de l’aigua i transformar-se.

El 6 de gener també s’estrena Paddington, una comèdia familiar protagonitzada per un jove ós peruà que, mogut per la seva passió per tot el que és britànic, decideix anar a Londres. Perdut a la gran ciutat, tindrà la sort de trobar la família Brown, que l’acollirà durant una temporada. La tranquil·litat s’acaba quan coneix una taxidermista (Nicole Kidman) a qui li encantaria exhibir el nostre ós protagonista en un museu.

El cinema segueix sent una assignatura pendent de la normalització lingüística, tot i que la Direcció General de Política Lingüística no deixa d’invertir esforços en millorar l’oferta, el consum i la qualitat de la cartellera en català a través de nous formats, accions, festivals o concursos. Un exemple és la web www.gencat.cat/llengua/cinema, on podem trobar totes les pel·lícules disponibles, les últimes novetats, cicles i xerrades, entre d’altres.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: