War Thunder, un important suport per al gaming en GNU/Linux

Compartir

Un joc en línia popular que ja disposa de client per la plataforma del pingüí i que aviat estarà disponible també per a Steam.

War Thunder és un popular simulador de guerra aèria que també inclou combats terrestres mitjançant la inclusió de tancs, al qual s’hi pot jugar de forma gratuïta en línia en modalitat MMO (multijugador massiu en línia, per les sigles en anglès).

Fins ara disponible per a Windows, Mac OS X i PlayStation 4, el seu èxit ha portat a la seva editora (Gaijin Entertainment) a treballar en la versió per a Steam i, entre mig, presentar recentment la versió per a GNU/Linux.

Aquesta, que ja inclou les darreres novetats del joc, es pot descarregar per a sistemes del pingüí de 64 bits, en format tar.gz.

El suport de Gaijin a GNU/Linux segueix a altres suports que ha rebut en els darrers mesos el gaming a la plataforma creada per Linus Torvalds a principis dels noranta, i el principal dels quals ha estat el de Steam.

Tots aquests suports no deixen de ser sorprenents, tenint en compte que la quota de mercat de Linux en els escriptoris és diametralment oposada a la que el mateix sistema operatiu posseeix entre els servidors, quedant-se al voltant de l’1% del total.

Tot i que, amb els milions d’ordinadors que hi ha pel món, això són moltes màquines, sense cap dubte difícilment justifica la aposta que cada dia més empreses fan per ell entre les que es dediquen als videojocs.

Sap la indústria dels videojocs alguna cosa que nosaltres no sabem? O és, senzillament, que es dóna la coincidència que la majoria de “linuxers” a l’escriptori també són bons gamers?

Tal i com he dit a l’inici d’aquest article, War Thunder és un joc molt popular avui en dia, i la seva disponibilitat per a GNU/Linux està essent àmpliament comentada a la web, tant en llocs i fòrums dedicats a Linux, com aquells al gaming en general.

Guillem Alsina
Etiquetes: