YES.FM es reinventa per ser una gran plataforma musical

Compartir

Yes.fm és un nou servei de música en línia que després d’un any i mig fent proves es reinventa per convertir-se en un portal referent. És un servei propietat de PRISA Ràdio i per tant amb la col·laboració de les grans emissores com 40 Principales, Ràdio Olé, Cadena Dial, Maximafm, etcètera. En format web i app, està pensat perquè l’usuari amplifiqui la seva experiència gràcies a les noves tecnologies úniques en el mercat, que segmenten, busquen i troben llistes de reproducció, emissores, artistes i gustos musicals.

Ara vol anar més enllà que els seus competidors amb noves i millorades característiques, tant en preus com en coneixement de l’usuari i oferta de continguts.

Les declaracions de Jordi Finazzi, director del servei, expliquen molt bé les seves intencions: “Pensem que les persones recomanen millor que les màquines”. Aquest és precisament una de les claus per entendre l’aspecte social i dinàmic de la plataforma.

Estem encantats de presentar-te el teu nou univers musical, on volem oferir la més completa i variada experiència de música en línia, al teu web o al teu dispositiu mòbil.

YES.fm porta la ràdio en el seu ADN. La comunicació radial ha estat l’objecte de la nostra història i amb ella hem arribat a tu des de fa dècades, amb les emissores més reconegudes dels països de parla hispana. Ens donen suport les principals marques: 40 Principals, Cadena Dial, Màxima FM, M80 Ràdio i Radiolé a Espanya, a més de les emissores de música dels mercats més importants de Llatinoamèrica. 
Aquí a YES.fm, descobriràs tot el que t’interessa saber sobre el teu artista o grup favorit: biografia, notícies, vídeos, els seus perfils a les xarxes socials, les seves webs, les lletres de les seves cançons, artistes similars que et suggerim.

yesfm3

YESfm és servei de música streaming com els altres, és a dir, un pàgina web que fa de portal i de reproductor, i on podem seleccionar la nostra música. Yes Premium, per 9,99 euros, està especialment dissenyada per als usuaris més actius. Amb aquesta modalitat de música a la carta es té accés a tot el catàleg encara que sigui sense connexió. La versió Club, per 2,99, elimina la publicitat i permet descarregar dues llistes. La versió gratuïta inclou publicitat però no té cap limitació de música i hores, molt semblant a la proposta d’Spotify.

Com a trets distintius respecte d’altres projectes trobem les recomanacions generades pels propis artistes o especialistes del món de la música, però sobretot l’organització minuciosa del seu catàleg musical. Trobem llistes preconfigurades, elaborades per artistes, per periodistes o per crítics, les tenim generades automàticament en funció dels paràmetres que establim, etcètera.

Realment es veu un servei sòlid, i gràcies al suport financer de PRISA i la diferenciació en el model de negoci podem considerar que és un projecte molt ambiciós i que val la pena tenir-lo en compte.

Podeu entrar al seu lloc web, on trobareu 140.000 ràdios, 3 milions de cançons, 200.000 discos i 35.000 artistes. I també a les xarxes socials:

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: