Com fer pa a casa sense panificadora – Ràpid i MOLT fàcil

No hi ha res més deliciós com el pa, no creus? Res té a veure el pa que pots comprar a qualsevol supermercat (que més que pa, sembla xiclet!) amb el pa tradicional, el que es fa de manera artesana i que podem trobar (cada cop menys) als forns o a les pastisseries. La olor, el gust i el deliciós cruixir fan que aquest aliment sigui tota una delícia pels sentits!
Si vols aprendre a fer el teu propi pa a casa i gaudir, així, d’un menjar excepcional perfecte per acompanyar el teu formatge o la llonganiça, aquest article d’yCOm.cat t’interessarà doncs t’explicarem com fer pa a casa sense panificadora perque sabem que aquest estri no és gaire comú ni habitual de tenir-ho a casa.
Així que si vols començar a gaudir d’uns esmorzars de cinc estrelles, aprèn a preparar el teu pa amb aquestes senzilles passes.
Fer pa a casa sense panificadora
El primer que haurem de fer per poder començar a preparar el nostre pa casolà és comprar tots els ingredients necessaris per a la recepta:
Ingredients per 2 panets de mida mitjana
- Farina de blat de força 350 g
- Llevat sec 5,5 grams
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- Aigua tèbia
- 1 cullerada de sal
Abans de començar volem matitzar que la farina que uses normalment per fer pa de pessic no és l’adient per aquesta recepta de pa a casa sense panificadora. Necessitarem una farina de força per a poder fer el nostre pa a casa doncs té molta més proteïna ja que s’elabora a base de sèmoles de blat dur. De fet, el nom de “farina de força” ve donat perque s’ha de fer molta més força a l’hora d’amassar el pa i, per tant, el resultat serà molt més contundent i gustós.
¡Ara sí: comencem amb la recepta!
T’interessarà: Com fer de pa pessic esponjós
Pas 1
Ficarem l’aigua tèbia a un bol que sigui lo suficientment gran com per poder fer el nostre pa. Hi afegirem el llevat i barrejarem fins que el llevat es disolgui.
Pas 2
A continuació, hi afegirem l’oli, la sal i la farina seguint aquest ordre que acabem de marcar. Remenem bé fins que aconseguim una massa compacta i ferma. És normal que al principi se’t quedi enganxada als dits, no et preocupis: ho estàs fent bé! Quan veiem que la massa ja no es queda tan enganxada és quan passarem a la següent passa.
Pas 3
Hi tirarem una mica de farina escampant-la per sobre de la massa; la treiem del bol i comencem a manipular-la a sobre de la taula de la cuina. Haurem d’amassar-la amb força i constància durant uns 7 minuts, anant donant-li la volta i afegint-hi polsims de farina per a evitar que es quedi enganxada. En quant ho tinguem amassat, fem una bola.
Pas 4
Pintarem un altre bol o recipient amb una mica d’oli d’oliva i hi ficarem la bola allà dins. Ara, taparem el bol amb un pany vigilant que no entri en contacte directe amb la massa i deixarem que reposi durant 1 hora en un lloc fresc i sec (mai a la nevera!).
Pas 5
Passat aquest temps, treiem la massa del bol i veurem com ha augmentat de tamany; això és degut a la fermentació del llevat. Llavors, tornem a posar-la a sobre la taula de la cuina, hi tirem una mica de farina per sobre i, amb els punys, anem donant-li copets per a que elimini els gasos.
Pas 6
A continuació, tallarem la massa en dues parts (per fer els dos panets) i li donem la forma que preferim: rodona, ovalada, etcètera. Et recomanem que, sobre la superficie, facis un tall en forma de creu per a que el pa es faci millor.
Pas 7
I ja, per acabar amb la recepta de pa sense panificadora, haurem de precalentar al forn a un temperatura màxima per les dues bandes. Quan el tinguem llest, afegirem el pa i deixarem que es cuini durant uns 30 o 45 minuts a uns 200ºC; és important que treguis el pa quan vegis que està torradet o quan hi punxis una forquilla i et quedi completament net.
Ara ja saps com fer pa a casa sense panificadora i gaudir, així, d’un plat deliciós i saludable!
- Les 6 millors sèries catalanes de la història - 3 de setembre de 2018
- Perdre pes ràpidament: els millors consells - 30 d'agost de 2018
- Com fer un comentari de text: TOT el que has de saber - 30 d'agost de 2018