Fideuà: recepta fàcil

Compartir

Quan fa sol, inmediatament, ens ve de gust passejar per gaudir del bon temps i dinar una bona paella o una bona fideuà, oi que sí? És un sentiment quasi instantani: surt el sol i ens disposem a menjar un plat 100% mediterràni que ens recordi als aromes de l’estiu, encara que no siguem en aquesta estació de l’any.

A yCom.cat volem que cada dia que et vingui de gust puguis preparar una recepta de fideuà a casa i que el resultat sigui igual que la que prenem quan anem a un bon restaurant. Així, plogui, nevi o faci un sol espatarrant, nosaltres podrem portar una mica de Mediterràni a casa nostra.

Consulta les receptes d’arrossos i pasta que tenim per a tu

Recepta fideuà de peix

Per fer una fideuà et donarem una recepta fàcil per la que només hauràs de seguir algunes passes senzilles i gaudir d’un plat variat, saludable i, sobre tot, boníssim!

Ingredients per la fideuà de peix: 4 persones 

  • 250 gr, de fideus per fideuà
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 1 sípia
  • 1 calamar gran o 2 petits
  • Tomàquet ratllat
  • 10 musclos
  • 15 cloïsses
  • 10 gambes
  • 4 escamarlans
  • Brou de peix (casolà o ja preparat, com vulguis)
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva extra verge
  • Safrà (opcional)

Pas 1 de la recepta de fideuà

Comencem netejant bé el calamar, el trossejarem i el sofregirem a una paella amb una mica d’oli d’oliva. Mentrestant, picarem la ceba, l’all i el pebrot et trossos petits i també els afegirem a la paella amb el calamar. Ho remenarem tot plegat per a que els gustos es barregin i la nostra fideuà quedi boníssima.

fideua-recepta2

Pas 2

Quan les verdures estiguin ja tobetes, es el moment d’afegir una mica de tomàquet ratllat. Deixarem que es sofregeixi durant uns 8 o 10 minuts a foc lent; mentrestant, agafem una altra paella i hi tirarem un rajolí d’oli, quan estigui calent hi afegirem els fideus per torrar-los, saltejant-los durant un parell de minuts procurant que no es cremin.

Pas 3

Quan el tomàquet ja estigui ben cuinat, hi afeigirem els fideus torrats a la paella amb la resta de sofregit. Saltejarem uns segons i, després, hi abocarem el brou de peix. Salem i hi tirem una mica de pebre i, si volem, ara és el moment de tirar una mica de safrà per a que la recepta de fidueà que estem preparant tingui un color més groguenc.

fideua-recepta3

 

Pas 4

 

Quan veiem que el brou està bullint, haurem d’abaixar el foc per a que la fideuà quedi ben gustosa i els ingredients es barregin entre ells oferint-nos el gust tan peculiar d’aquest plat mediterràni. Quan hàgin passat uns 10 minuts, és el moment d’afegir el marisc a la paella, començarem afegint els escamarlans, les gambles, els musclos i les cloïsses, deixa que s’acabi de cuinar tot plegat durant uns 15 o 20 minuts més a foc baix.

Pas 5

I ja, per acabar amb aquesta recepta fàcil de fideuà, l’últim pas serà apagar el foc i ficar la recepta a una safata apta pel forn que sigui bastant profunda. Haurem de fornejar a una temperatura de 180ºC fins que el brou quedi completament consumit i el fideu estigui “al dente”.

Pas 6

Deixarem reposar durant 5 minuts i… ¡llestos! Serveix aquesta deliciosa fideuà amb un allioli casolà que podem preparar fàcilment des de casa. Bon profit!

 

Comparteix la teva recepta de fideuà que sols fer a la teva família!

 

Fideuà: recepta fàcil
Valoreu aquesta publicació

Elia
Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar