Massa de pizza: Com fer la recepta a casa

Compartir

Quin plat més deliciós el de la pizza oi? Els italians van exportar la seva gastronomia i van omplir les nostres cuines de pastes al “dente”, de risottos i de pizzes boníssimes amb les que és molt difícil ressistir-se. Però està clar que cada vegada que volguem menjar pizza no podem anar a un restaurant italià, els nostres diners baixarien considerablement! I la pizza congelada no té absolutament res a veure amb el plat original d’Itàlia. Llavors, què podem fer?

Fàcil: aprendre a cuinar una massa de pizza casolana i, així, gaudir de l’autèntic gust italià sense haver de gastar-ne de més. A continuació t’ofererirem dues receptes de massa de pizza tant per als comensals en general com als que són intolerants al gluten. Mans a la massa!

Consulta totes les receptes de pasta i arrossos 

Massa de pizza casolana tradicional: recepta fàcil en 4 passes

Comencem amb la recepta de massa de pizza que pot menjar el públic en general, a excepció dels celíacs. Els ingredients que necessites per a 2 pizzes mitjanes són:

  • 1 kg de farina de força
  • 30 grams de sal
  • 40 grams de llevat
  • Aigua

La farina de força és més pesada que la farina tradicional perquè porta més concentrar de gluten; de fet és la mateixa que s’utilitza per als pastissos o els dolços de la rebosteria, per lo que t’oferiran un resultat més compacte i esponjós.

Pas 1

Posem la farina i la sal en un bol. Et recomanem tamisar aquests ingredients, doncs, d’aquesta manera evites la formació de grumolls durant el pastat; aquest procés també t’ajudarà a tenir una massa per a pizza més fina. Barregem bé aquests ingredients fins que la sal es confongui amb la farina.

Pas 2

A continuació, afegim l’aigua. Fes-ho a poc a poc per utilitzar la quantitat necessària per a la formació d’una massa que es pugui amassar, consistent i que no s’enganxi a les mans.  Si et passes d’aigua, recorda que pots equilibrar afegint-hi més farina.

Pas 3

Per a fer la massa de pizza casolana haurem de barrejar el conjunt fins a obtenir una massa que sigui uniforme, elàstica i que es pugui moure, és a dir, que no estigui massa enganxifosa. Quan ho tinguem llest, haurem d’enfonsar una mica el centre de la massa per a formar-hi un buit i dins aquest buit és on hi afegirem el llevat.

massa-pizza-recepta2

Pas 4

Continuem amb la recepta i afegirem una mica d’aigua i ho barrejarem tot plegat sense acabar d’integrar-la del tot a la massa. Quan veiem que ja està activa, haurem de amassar novament fins a que tots els ingredients es barregin completament.

Pas 5

Per a poder tenir una bona massa de pizza haurem de ficar tota la barreja dins d’un bol i deixar que es fermenti durant 45 minuts. Recorda mantenir el bol amb la massa en un lloc fresc, a temperatura ambient per a que no es passi ni el gust quedi una mica amarg.

Pas 6

I ja, per acabar amb aquesta recepta, haurem d’anar a per la massa ja fermentada i fer les boles individuals. En farem dues similars perquè els ingredients que t’hem proposat estaven pensats per a 2 pizzes de tamany mitjà. Bon appetit!

Aprèn a fer un arròs negre amb sípia

Massa de pizza sense gluten – Apta per celíacs

Però no creguis que la pizza és un aliment prohibit per la gent celíaca, ni parlar-ne! Cada cop hi ha més receptes de cuina pensades per a les persones que tenen intolerància o alèrgia al gluten i, per això, a continuació et donarem la recepta de massa de pizza sense gluten que podras preparar tranquil·lament des de casa i gaudir d’un plat deliciós i perfecte per a tu.

Ingredients que necessitem

  • 250 Grams de farina integral sense gluten
  • 4 cullerades soperes de llevat sec
  • 1 got d’aigua tèbia
  • 1 polsim de Sal

Recorda que aquest tipus d’ingredients sense gluten s’aconsegueixen fàcilment a botigues naturistes o a cadenes de supermercats grans; només has de llegir les etiquetes dels productes o fixar-te que el fabricant indiqui que és lliure de gluten.

massa-pizza-recepta3

Pas 1

Comencem la nostra recepta de massa de pizza sense gluten afegint la farina a una superfície plana, fes un buit a la meitat formant un volcà i afegeix el llevat sec i l’aigua al voltant d’aquest volcà. També afegeix un polsim de sal i després barreja molt bé el llevat amb l’aigua fins que es formi com una crema.

Pas 2

A continuació haurem de pastar tota la barreja anterior durant 10 minuts fins a que quedi una massa uniforme i homogènia. Col·loca-la en un lloc càlid i deixa-la que fermenti durant 1 hora.

Pas 3

I ja està! Ja tens enllestida la teva massa de pizza sense gluten ideal per a que les persones celíaques puguin gaudir de la pizza! Per acabar, només hauràs d’escollir els ingredients amb els que vols fer la teva pizza i ficar-la al forn!

massa-pizza-recepta4

Comparteix amb nosaltres la teva recepta de massa de pizza casolana!

 

Massa de pizza: Com fer la recepta a casa
Valoreu aquesta publicació

Elia
Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar