Orada al forn amb patates – SUPER FÀCIL

Compartir

Un dels plats més saludables que podem preparar a casa sense perdre gaire temps és la orada al forn amb patates i verdures. Com la majoria de receptes al forn, aquesta resulta idònia per poder gaudir d’un plat suculent sense haver-te d’estar dues hores tancat a la cuina.

A yCom.cat som partidaris de la bona cuina però, alhora, de les receptes nutritives que siguin saludables per a nosaltres i ens facin redescobrir el plaer de la cuina. Per això, avui volem que tastis una manera deliciosa de menjar orada: al forn, amb patates i verdures. Comencem!

Descobreix les nostres receptes de carn i peix

Orada al forn: Recepta fàcil de fer

Sabem de sobres que, als nens, els hi costa molt (moltíssim!) menjar peix. Moltes vegades la culpa és de les receptes que fem a casa, plats avorrits, sense gaire gust i poc condiment.

Per això, hem de fomentar el consum de peix mitjançant receptes nutritives i delicioses com la dorada al forn amb patates, un plat amb el que els teus fills menjaran tant peix com vegetals i, fins i tot, voldran repetir!

Per a fer aquest plat necessitarem els següents ingredients (per 2 persones)

  • 2 orades al forn (en castellà són “doradas”)
  • 8 patates
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 llimona en rodanxes
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

En primer lloc hem de tenir en compte que la qualitat de la nostra orada al forn dependrà, sobretot, de la qualitat del peix, per això, al moment de la comprar hauràs de demanar que te’n donin preparada per cuinar-la al forn. El peix ha de ser fresc per a que la recepta que prepararem estigui boníssima.

Pas 1

Per preparar aquesta recepta de dorada al forn amb patates començarem netejant profundament els trossos de peix i, després, l’eixugarem deixant que l’aigua caigui per si mateixa, així reduïm l’excés d’aigua. Un cop el tinguem ben net, el reservarem, doncs és el moment de preparar les verdures.

Pas 2

Pelarem i tallarem les patates a rodanxes i farem el mateix amb la ceba i el pebrot tant vermell com el verd, podem tallar les verdures en tires rodones o en tires fines per a que es barregin completament amb la nostra recepta. A continuación, posem un rajolí d’oli a una paella i, quan estigui calent, hi tirem la ceba i el pebrot deixant que tot plegat es cuini durant uns 5 minuts a temperatura mitja. Quan veiem que la ceba s’ha tornat d’una tonalitat blanquinosa, és el moment d’apagar el foc.

orada-forn-patates2

Pas 3

Precalentarem el forn a 180ºC tant per la part d’adalt com la d’abaix. Mentrestant, agafarem una safata apta pel forn i la banyarem amb una micad’oli per evitar que les patates i les verdures puguin quedar-se enganxades. A continuación, hi col·locarem la ceba cuinada i els pebrots; a sobre dels vegetales, hi posarem la orada crua i llesta per cuinar-se al forn.

Pas 4

Salpimentem al nostre gust aquesta orada al forn amb patates abans de ficar a cuinar; també hi podrem tirar un rajolí de llimona exprimida per a que tingui un gust cítric que quedarà perfectament amb el nostre plat. Si vols, pots afegir unes rodanxes de llimona sobre la dorada per a que el plat quedi més vistós i, a més, el gust del cítric impregni també la resta de verdures.

orada-forn-patates3

Pas 5

Ja per acabar amb el nostre plat, ficarem la safata dins el forn a una temperatura de 200ºC i deixarem que es cuini durant uns 20 minuts; passat aquest temps, treu una mica la safata i comprova que el peix està al teu gust, si ho vols, pots deixar-ho una estona més però tenint cura de no passar-te doncs podria quedar massa sec.

Llestos! Gaudeix d’una orada al forn deliciosa i perfecta per a que tota la família desitgi menjar peix!

I tu: com fas la orada al forn? Comparteix la teva recepta!

 

Foto de portada: marisaenlacocina.blogspot.com

Orada al forn amb patates – SUPER FÀCIL
Valoreu aquesta publicació

Elia
Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar