Sopa de ceba – Recepta fàcil en només 6 passes!

Compartir

Una recepta deliciosa que ve, directament, de França. Això és la sopa de ceba, un dels plats de cuina més exquisits que hem adquirit de la gastronomia del nostre país veí i que resulta molt fàcil de preparar. A yCom.cat volem explicar-te, pas a pas, com fer una recepta de sopa de ceba deliciosa i amb la que segur que et guanyaras als teus convidats!

Consulta totes les nostres receptes de sopes

Sopa de ceba tradicional: aprèn a fer-la!

Un plat ple de sabors, nutrients i, sobre tot, ideal per començar qualsevol àpat d’una forma molt saludable ideal per a tots els membres de la família. A continuació et donarem la recepta de sopa de ceba més tradicional per a que puguis gaudir d’un plat digne d’un restaurant sense moure’t del saló de casa teva.

Ingredients per a 4 persones 

  • 6 cebes grans i dolces
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 60 mg de mantega
  • 1 dent d’all
  • 2 litros de brou de carn (pot ser casolà o, si no tens temps, pots usar-ne un de preparat)
  • 12 rodanxes de pa de baguette
  • 3 cullerades de farina de blat
  • 1 cullerada petita de sucre
  • Sal i pebre negre
  • 20 ml de conyac o de brandy (segons prefereixis)
  • 100 gr. de formatge ratllat suau

Pas 1

Per començar a fer una sopa de ceba deliciosa necessitarem que la ceba sigui dolça doncs, d’aquesta manera, el gust que aconseguirem serà suau i melós. Podrem trobar aquest tipus de ceba al nostre supermercat habitual o a la fruiteria.  El primer pas, doncs, serà netejar, pelar i tallar la ceba en fines rodanxes i les reservarem en un bol.

Pas 2

A continuació, posarem l’oli a una cassola bastant gran i li afegirem una mica de mantega doncs, hem de recordar, que aquesta serà la base de la nostra recepta de sopa de ceba. Quan estigui fosa i completament barrejada amb l’oli serà el moment d’introduïr la ceba i l’all que, prèviament, haurem d’haver picat finament, afegirem també una mica de sal i pebre i ho remenem tot fins que veiem que la ceba es torna d’un color transparent.

Has de tenir en compte que, aquest procés pot ser lent, pensa que pot trigar uns 20 o 30 minuts a adquirir aquesta tonalitat doncs, per evitar que es cremi, haurem d’abaixar al màxim el foc i deixar la cassola tapada.

sopa-ceba-recepta2

Pas 3

Quan hagi passat aquest temps, haurem de tirar-hi per sobre una mica de farina i remoure amb molta cura per a que quedi ben integrada amb la resta dels ingredients. Veurem com la nostra sopa de ceba comença a tornar-se més espessa i, llavors, hi abocarem una mica de licor (brandy o conyac, segons preferim) deixant que es cuini uns 2 o 3 minuts o fins que vegis que s’evapora completament.

Pas 4

Ara és el moment de tirar el brou de carn (en el cas de que vulguis fer un plat vegetarià també pot ésser substituït per una sopa de verdures). Rectifiquem de sal i deixem que comenci l’ebullició. Després haurem d’esperar uns 15 o 20 minuts tenint el foc a temperatura molt baixa per evitar que la farina que hi hem abocat anteriorment es quedi engaxada a la cassola.

Pas 5

Mentrestant, anirem tallant el pa en rodanxes finetes i les haurem de torrar en una torradora. Els hi passarem una mica d’all per sobre i les hi posarem a sobre de la sopa de ceba que estem preparant i que ja tindrà una consistència prou ferma com per aguantar el seu pes.

sopa-ceba-recepta3

Pas 6

Per acabar, hi tirem una mica de formatge ratllat per sobre i fiquem la cassola al forn (si no és apte pel forn, posarem la sopa a dins d’una plata que sí ho sigui), gratinarem durant uns 5 minuts i servim d’inmediat el nostre plat. I ara només queda una cosa: gaudir d’aquest plat deliciós! Bon profit 🙂

Comparteix la teva sopa de ceba amb nosaltres!

 

Foto principal: knorr.co.uk

Sopa de ceba – Recepta fàcil en només 6 passes!
Valoreu aquesta publicació

Elia
Redactora digital especialitzada en temes d'oci, cultura i benestar