2 receptes amb rovellons

Ja és època de bolets! I d’entre tots els tipus i varietats que hi ha, a yCom.cat som fanàtics dels rovellons, un dels més difícils de trobar però que, realment, són boníssims!
Hi ha moltes maneres de cuinar rovellons i aprofitar, així, el seu exquisit sabor al màxim: des de receptes més senzilles a d’altres una mica més elaborades, a continuació t’oferirem 2 receptes amb rovellons que t’ajudaran a aprofitar la teva collita, boletaire 😉
Descobreix totes les receptes de verdures que tenim publicades
Recepta: Rovellons amb all i julivert
Comencem explicant la forma més senzilla i tradicional de cuinar rovellons: amb all i julivert! És un plat deliciós perfecte per a menjar com a acompanyant d’una bona carn o un bon tros de peix encara que, també, podem cuinar-los a mitja tarda i gaudir d’una tapeta increïble, no et sembla?
Ingredients per a 2 persones
- 150 gr de rovellons
- 1 gra d’all
- Julivert
- Sal i oli d’oliva
Es tracta d’una recepta de cuina MOLT fàcil i per la que només hauràs de seguir aquestes passes:
Pas 1
Si els hem anat a collir el bosc, el primer que haurem de fer serà triar-los, és a dir, comprovar que siguin aptes per consumir i que no tinguin cucs o paràsits. Un cop els tinguem triats i tallats, els netejarem amb abundant aigua i, després, el netejarem amb un drap humit per treure la sorra que puguin tenir.
Aprèn aquí a fer una escalivada al microones, boníssima!
Pas 2
Posarem l’oli a una paella i, quan estigui calent, hi tirarem els rovellons abaixant el foc a una temperatura mitjana. Saltejem durant un parell de minuts. Mentrestant, picarem l’all i el julivert en pedaços petits per a que es puguin cuinar fàcilment amb els nostres rovellons.
Pas 3
Quan veiem que els rovellons estan quasi llestos, hi afegirem l’all, el juliver i una mica de sal i deixarem que es cuini tot plegat durant 2 o 3 minuts més. I ja està!
Com veus aquesta recepta de rovellons amb all i julivert és molt ràpida i fàcil de fer, en menys de quinze minuts gaudiràs d’un plat espectacular a casa teva.
Recepta: Estofat de carn amb rovellons
Ara pujarem una miqueta el nivell per cuinar una recepta amb rovellons d’aquestes que se’t cau la llàgrima i tot! Es tracta de preparar una vedella estofada acompanyada amb els rovellons que hàgim triat i preparar-se per viure una experiència gastronòmica d’aquelles que fan vibrar.
Ingredients per a 2 o 3 persones
- 500 gr. de vedella tallada a daus (procura que la vedella sigui tendra i apte per a estofats)
- 1/2 kg de rovellons
- 1 ceba
- 1 copa de vi ranci o negre
- 4 dents d’all
- 1 cullerada de farigola
- Oli d’oliva
Pas 1
Comencem amb aquesta recepta d’estofat de vedella amb rovellons. Per a fer-la, afegirem una mica d’oli a una cassola i el calentarem a foc mig. Mentrestant, netejarem i picarem la ceba en trossos petits i, si volem, la podem passar per la trituradora per a que el nostre estofat quedi millor: també, rentarem els rovellons i els tallarem en làmines.
Quan l’oli estigui calent, hi afegirem els dos ingredients a la cassola i deixarem que es cuinin durant uns 5 minuts, aproxidament.
Pas 2
Mentre es va cuinant, agafarem les dents d’all i les ficarem en un morter amb una mica d’oli. Haurem d’aixafar-lo bé per a que tot el suc que tenen al interior es barregi completament amb l’oli. Quan ho tinguem, l’afegirem a la cassola juntament amb la farigola i, si volem, una copeta de vi ranci o vi negre. Ho remenarem tot plegat i deixarem que es cuinin tots els ingredients durant uns 8 minuts, aproximadament.
Pas 3
A continuació haurem de tirar sal i pebre a la vedella i, després, ficar-la dins de la cassola quan el vi ja s’hagi evaporat. Remenem tot per a que els sabors es barregin i s’integrin entre ells. Ara, haurem d’abaixar el foc i deixar que es cuini durant 1 hora i 15 minuts, aproximadament. Ves remenant per evitar que la vedella es quedi enganxada a la cassola.
I tu, com sols cuinar els rovellons?
- Les 6 millors sèries catalanes de la història - 3 de setembre de 2018
- Perdre pes ràpidament: els millors consells - 30 d'agost de 2018
- Com fer un comentari de text: TOT el que has de saber - 30 d'agost de 2018