5 Eines d’informació #Interactiva

Compartir

No és cap secret que la manera d’informar (periodísticament o no) està prenent nous camins que ens allunyen d’aquell text pla i farragós. La informació és interactiva i són moltes les possibilitats que ens ofereix Internet. Mireu aquest exemple del New York Times, és impressionant! Potser nosaltres no podem fer aquests productes tan elaborats, però sí que podem crear informació interactiva i gratis!

Aquí van 5 eines que ens poden ajudar:

1. Piktochart: Les infografies estan a l’ordre del dia i són una forma molt atractiva de presentar dades i informació. Piktochart ens permet utilitzar plantilles predeterminades o en blanc! Jo aquesta la vaig fer en 15 minuts!

2. Dipity: Les línies temporals poden ser molt denses, aquesta eina és perfecta per donar-li cara i ulls a la història que vulguis crear.

3. Tableau Públic: En aquest cas parlem d’un software una mica més complex que ens permet crear gràfics de tot tipus. Si bé requereix l’esforç inicial d’aprendre de què va la cosa, els resultats valen la pena!

4. Storify: De ben segur que coneixeu aquest popular servei de xarxa social que ens permet crear històries a partir de publicacions ja existents d’altres xarxes com ara Twitter. Amb una mica de cerca segur que trobaràs els elements per crear la teva pròpia narració. Mireu el meu “divertit” exemple!

5. Thinglink: Aquesta eina ens permet donar vida a les nostres imatges, enllaçant-les a allò que ens interessi! Aquí us deixo algunes altres històries interactives interessants!

Ara no teniu excusa, ja sabeu que val més una imatge que mil paraules!

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: