5 xarxes socials per als aficionats a la lectura i els llibres

Compartir

Amb l’arribada dels llibres electrònics i la seva cada vegada més gran popularitat entre tot tipus d’usuaris estem vivint un nou boom en la lectura que molt pocs haurien pogut predir. I és que llegir, al contrari del que molts pensen, està cada vegada més d’actualitat, cada vegada és més accessible i l’oferta és més gran.

No obstant això, si ets dels que no només li agrada gaudir un llibre en la intimitat sinó compartir les seves impressions i buscar recomanacions més enllà del seu cercle proper, les xarxes socials poder ser el teu gran aliat. Des de webs especialitzades a grans plataformes socials amb grups de discussió o “Clubs de Lectura Online”, ser lector social està de moda.

Si vols descobrir els millors sites on trobar noves ressenyes, companys de lectura o simplement passar una estona entre llibres, no et perdis la llista que hem fet.

Anobii

Probablement la xarxa social internacional més popular per als amants dels bons llibres. L’espai més important és la prestatgeria, on mostrar al món les teves lectures i llibres preferits, classificats i ordenats. Participa en grups, escriu i puntua llibres i ressenyes, demana recomanacions i guarda’t els millors textos.

Amb un disseny renovat, la navegació és molt senzilla i com en qualsevol xarxa social, pots afegir amics i veure quina compatibilitat lectora teniu en base a les lectures, gèneres o autors que compartiu. Tenen una base de dades enorme i també aplicació per a smartphones. Ho tenen tot!

Lecturalia

D’origen espanyol, Lecturalia és una de les xarxes més populars entre la comunitat espanyola i llatinoamericana. Inclou moltíssima informació sobre llibres, edicions, autors i comentaris dels seus usuaris, llistes de llibres més ben valorats, etc. La novetat és que hi ha un apartat de comerç electrònic, espai on comprar llibres i productes similars en base a la xarxa social.

LibraryThing

Un fòrum per lctores disponible no només en anglès i en espanyol, sinó també en multitud de llengües incloent el basc, català o gallec. A través del seu cercador podem accedir fàcilment a totes les opinions i valoracions abocades sobre el nostre llibre preferit o qualsevol que busquem.

S’organitza per topics o temes i podem anar contestant comentaris i informació de diverses fonts. Una bona forma de, per exemple, demanar recomanacions i parlar lliurement de tot tipus de temes relacionats amb la lectura.

Goodreads

Per als lectors internacionals tenim Goodreads, una de les referències en anglès més utilitzades. I és que no és només una simple web amb contingut social, a més podrem llegir llibres, ja que compta amb aplicació oficial a l’App Store i Google Play.

Cerca recomanacions, opinions i suggeriments d’usuaris amb interessos semblants, mira el que estan llegint els teus amics, accedeix a llistes de llibres.

Shelfari

Es tracta de la proposta d’Amazon per als lectors. Un projecte com Anobii, pretén mostrar al món la teva prestatgeria personal de lectures, com sempre de forma social, per valorar, compartir i recomanar llibres des de la pròpia botiga d’Amazon i per tant, amb un model de negoci com el de Lecturalia.

No obstant això, la majoria dels llibres que podem afegir són només en anglès, però d’altra banda compta amb clubs de lectura de molts i diversos temes i podem fer amics i seguir altres prestatgeries que ens semblin interessants. Pel que hem pogut llegir, els llibres en castellà i català arribaran en els propers mesos i de forma progressiva.

 

Eh, però que hi ha moltes més xarxes socials relacionades amb els llibres o la lectura. En coneixeu més?

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: