6 aplicacions per crear currículums originals

Compartir

És obvi que l’èxit d’un currículum no depèn del disseny o la qualitat de la presentació, però sí que aquests factors poden ser punts extres a l’hora de destacar entre la competència. Aquests últims anys, a conseqüència de la crisi econòmica, hem vist currículums o presentacions molt especials i que han sigut virals gràcies a la seva capacitat per ser originals. Us destaquem el cas de Carles Rútia que va gravar un excel·lent vídeo, original i amb famosos per cridar l’atenció, aconseguint a dia d’avui 30.000 visites. Encara podeu contactar amb ell.

Al cap i a la fi, el currículum no només és un document, és directament la nostra carta de presentació. Hi ha desenes d’eines en línia creades per facilitar la tasca de crear CV cridaners, originals o simplement ben fets. Moltes d’aquestes aplicacions són gratuites i sobretot fàcils d’utilitzar. Us recomanem les següents:

1. Linkedin

La xarxa social professional per excel·lència compta amb una eina d’exportació en PDF que utilitza les dades d’usuari més importants per generar un currículum en segons. Linkedin està preparada per complementar-los amb mòduls multimèdia (imatges ,vídeos i presentacions) perfectes per publicar complets portafolis de treball.

2. DoYouBuzz

Si prefereixes un disseny més colorit i fins i tot més elegant, pots optar per DoYouBuzz. Disposa d’un intuïtiu editor amb plantilles predeterminades i funcions per editar cada mòdul movent i fent clic sobre cada element. Permet importar les dades des Linkedin i Facebook. Els resultats es poden aconseguir en format PDF, Word iOpenOffice.

3. CVMaker

També compta amb elegants plantilles predeterminades i els dissenys són aplicats amb només un clic però es caracteritza per comptar amb petits camps d’edició en HTML per personalitzar al màxim cada secció dins del currículum. Si teniu mínims coneixements us pot ser de gran utilitat.

4. Resume.com

A més de ser una plataforma d’edició amb plantilles, Resume.com és una enorme base de dades de currículums que es poden utilitzar com a guia per dissenyar el nostre, descarregar (PDF i Word) i compartir als diferents portals de feina.

5. Resumesimo

Potser és el que té les millors plantilles, amb icones especials i distincions per seccions especials (per exemple, per a les dades de contacte) i una categoria de qualificació d’habilitats (idiomes i altres qualitats específiques).

6. JobSpice

No té moltes plantilles per escollir ni moltes funcions cridaneres més que la possibilitat d’importar dades des Linkedin i exportar els resultats en PDF. Però pel que realment destaca és pel senzill i eficient procés d’edició, a diferència de les altres webs que acabem d’esmentar.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: