Adaptar-nos als canvis: continguts a Facebook, Twitter i Google+

Compartir

Les xarxes socials són un entorn en constant desenvolupament, perquè òbviament estan formades per persones amb comportaments que varien en funció del seu caràcter, del seu estat d’ànim, del tipus de xarxa, i un llarg etcètera. En aquest article volem fer un petit anàlisi d’aquest canvis en algunes xarxes, com afecten els nostres continguts i que podem fer per adaptar-nos i no perdre temps, diners i seguidors.

Facebook: el ‘pay-for-play’ guanya terreny

L’abast orgànic de Facebook Pages s’ha reduït molt amb els canvis al Facebook Edgerank. Dit d’una altra manera: les teves publicacions arriben a molta menys gent si no pagues, i això fa que molta gent es plantegi seguir.
Una bona opció, certament alternativa, és utilitzar (amb mesura) el perfil personal també per promocionar una mica la vostra feina, ja que també existeix la possibilitat de seguir sense ser amic.

Twitter: La ‘ciència’ del tuit es va desenvolupant

El creixement exponencial d’usuaris, i la progressiva incorporació de la imatge en aquesta xarxa social, fa que la competència per cridar l’atenció sobre els continguts hagi crescut també de manera constant. Per altra banda, Twitter ha començat a contemplar la possibilitat de no mostrar tots els tuits, i si fins ara les llistes i hashtags eren l’única possibilitat per filtrar-los, l’última novetat permet silenciar usuaris.
Una de les millors coses que es pot fer per adaptar-se a aquests canvis és per una banda afegir imatges als nostres tuits, i per altra banda augmentar la interacció amb la nostra comunitat.

Google +: La incertesa

En el seu (potser) millor moment, el creador de Google+ va a abandonar el ‘vaixell’, tot just quan alguns començàvem a veure que aquesta xarxa social era cada cop més útil, per el creixement dels usuaris actius i per l’avantatge de millorar el posicionament a Google.
En tot cas fins ara no s’ha produït cap ‘col·lapse’ d’aquesta xarxa, i es poden trobar perfils i continguts molt interessants a Google+, i en conseqüència no sembla ser una mala opció a curt termini tenir un bon perfil, mantenir interacció i posts, i seguir fent connexions amb altres, sobretot a les comunitats.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: