Antivirus ESET gratuït per als usuaris de Facebook

Compartir

La companyia eslovaca i la popular xarxa social arriben a un acord per a què l’antivirus en línia de la primera actuï com a eina de seguretat per a la segona.

La companyia eslovaca ESET, productora de solucions de seguretat informàtica, és una de les diverses empreses d’aquest sector que ofereixen una solució d’escaneig en línia per tal que els internautes puguin revisar si els seus ordinadors estan nets de patògens, i netejar-los en el cas que no ho estiguin.

Aquesta companyia ha arribat a un acord amb Facebook per oferir aquesta solució gratuïtament als seus usuaris, en el marc de la iniciativa de seguretat que porta a terme la xarxa social juntament amb diversos proveïdors de solucions de programari de seguretat.

Serà el mateix sistema de Facebook l’encarregat d’avaluar si un dispositiu qualsevol emprat per accedir a la xarxa social és sospitós d’estar infectat i, si aquest fos el cas, recomanar l’ús d’una eina específica per a netejar-lo com, per exemple, l’antivirus en línia d’ESET.

Aquest no necessita instal·lació, i pot ser emprat des del mateix lloc de Facebook sense haver d’acudir a una pàgina externa per a descarregar-lo.

Aquesta nova iniciativa en el camp de la seguretat informàtica per part de Facebook complementa l’acord que la companyia de Mark Zuckerberg ja tenia en actiu amb les empreses F-Secure i Trend Micro, les quals també han posat a disposició dels usuaris de la coneguda xarxa social, versions gratuïtes de les seves eines d’escaneig contra malware.

Guillem Alsina
Etiquetes: