WhatsApp: Com convertir els missatges d’àudio en text en iOS i Android

audio-en-text
Compartir

Una de les eines més utilitzades pels usuaris de WhatsApp a l’hora d’enviar missatges d’una forma ràpida i còmoda és la missatgeria per veu, és a dir, la possibilitat d’enviar notes de veu directament als nostres contactes sense haver d’estar escrivint a través del teclat virtual de la popular aplicació, com si es tractés d’un Walkie-Talkie del segle XXI.

 

ÀudioenText, una app must-have

Això sí, no sempre podem atendre aquest tipus de missatges o notes de veu, ja que podem trobar-nos en llocs en els quals no podem fer soroll, ja se per respecte als altres o en llocs on s’ha de guardar silenci com ara a la feina, en reunions, al cinema, a classe, al metge o a la biblioteca… Per sort, i especialment per a aquells usuaris impacients que no poden esperar a conèixer el contingut de les notes de veu rebudes, existeix una forma de saber què ens diuen via àudio sense haver d’escoltar el missatge gràcies a una eina de transcripció senzilla i gratuïta disponible per als nostres mòbils iOS i Android.

A continuació, des d’YCOM, t’expliquem com convertir els missatges d’àudio de WhatsApp en text.

Com convertir els missatges de veu de WhatsApp en text en Android

Així, i gràcies a l’aplicació gratuïta i pràctiquíssima Àudio en Text, disponible tant a Google Play com a iTunes, podrem convertir les notes de veu que ens enviïn a missatges de text, per a així poder reproduir els àudios de WhatsApp de la forma més discreta possible, on i com vulguem! Segueix els següents passos per a convertir un missatge d’àudio en text en el teu mòbil Android:

 1. Descarrega l’aplicació per al teu mòbil Android des de la botiga d’aplicacions Google Play
 2. Obre l’aplicació WhatsApp
 3. Selecciona el missatge d’àudio que hagis rebut
 4. Prem el botó Compartir situat en la part superior de la pantalla en forma de dues línies i tres punts
 5. Comparteix amb l’aplicació Àudio en Text
 6. Espera uns instants al fet que l’aplicació converteixi el missatge d’àudio en text!

Quan l’aplicació hagi convertit el missatge de veu en text, aquest apareixerà directament en el mateix banner de l’app; ara podrem copiar el missatge de text al clipboard, si així volem (mantenint la pressió sobre el mateix i seleccionant Copiar) o, simplement, tancar la finestra una vegada hàgim llegit la transcripció en text.

Com convertir els missatges de veu de WhatsApp en text en iOS

El mètode per a dispositius iOS, bàsicament iPhone, és el mateix que l’anterior:

 1. Descarrega l’aplicació pel teu iPhone des de la botiga iTunes
 2. Obre l’aplicació WhatsApp
 3. Selecciona el missatge d’àudio que hagis rebut
 4. Prem el botó Compartir situat a la part inferior dreta de la pantalla en forma de quadrat amb una fletxa cap amunt
 5. Comparteix amb l’aplicació Àudio en Text
 6. Espera uns instants al fet que l’app converteixi el missatge d’àudio en text!

Apareixerà una finestra de l’aplicació amb la transcripció del missatge en text. Com abans, podem copiar el text al porta-retalls o simplement tancar la finestra per a continuar xatejant a WhatsApp, sigui escrivint sigui mitjançant notes de veu.

Entre algunes de les particularitats d’aquesta aplicació, ofereix suport per a més de 50 idiomes, entre ells, el català, i a més no fa falta que tinguem connexió per a realitzar la transcripció, encara que sí per a comunicar-nos per WhatsApp, òbviament.

L’app, amb un pes contingut de tot just 20 MB, és compatible amb aplicacions de missatgeria com WhatsAppTelegram, Line i Voice.

Etiquetes: