Aviat es podrà fer servir Messenger sense tenir compte de Facebook

Compartir

Empra una tecnologia semblant a la de WhatsApp per permetre donar d’alta un usuari només amb un número de telèfon.

Facebook ha anunciat l’obertura del seu servei de missatgeria instantània per a dispositius mòbils (batejat amb l’original nom de Messenger) a tots els usuaris, independentment que aquests tinguin un compte de Facebook o no.

De moment, aquesta possibilitat ja es troba operativa als Estats Units, el Canadà, Perú i Veneçuela, i s’anirà estenent paulatinament a la resta dels països en els quals es pot usar Messenger.

Fins ara, per fer servir Messenger, hom s’havia de donar d’alta a la xarxa social de Mark Zuckerberg. A partir d’ara n’hi haurà prou amb subministrar al programa un número de telèfon per activar-lo i així poder començar a comunicar-se amb altres usuaris que si ho són de Facebook, enviar-los missatges i rebre’n les respostes.

El sistema que permet donar-se d’alta amb tan sols el número de telèfon s’assembla molt, almenys a nivell estètic i també funcional de cara a l’usuari, amb el que fa servir WhatsApp, i que funciona mitjançant l’enviament d’un missatge SMS des dels servidors de la companyia, i que conté un codi.

L’aplicació reconeix de manera automàtica aquest missatge SMS, malgrat que en cas que hi hagi algun problema i no es pugui dur a terme aquest reconeixement, també cap la possibilitat que l’usuari l’insereixi manualment en l’espai habilitat a tal efecte.

Facebook dóna així certa independència al seu Messenger, malgrat que és difícil que pugui fer gaires usuaris fora dels qui ja ho són de la mateixa xarxa social.

Quan la companyia de Mark Zuckerberg va adquirir WhatsApp, també es va parlar molt de la possible fusió entre aquests dos productes, però l’empresa ha seguit una política de mantenir-los diferenciats i orientats cadascun al seu públic. Això si, compartint tecnologies.

Guillem Alsina
Etiquetes: