Com fer més viral un vídeo viral

Compartir

El passat 18 de febrer, els croats Stjepan Hauser i Luka Sulic (2Cellos) van publicar a YouTube aquesta versió de Thunderstruck, cançó més aviat coneguda dels australians AC/DC, i que ja compta amb més de 10 milions de visites:

)
Naturalment, a banda del talent musical i de l’originalitat d’aquesta versió, els seus intèrprets no van dubtar a utilitzar les xarxes socials per a afavorir que es compartís el vídeo. Però, i aquí rau en bona part la clau del seu èxit, també van compartir continguts complementaris com ara aquest:

 

Segurament haureu llegit infinitat de teories sobre com es pot aconseguir que un contingut (un vídeo en el cas que ens ocupa) esdevingui viral. No seré pas jo qui en trobi el desllorigador, però sí que podem identificar alguns factors que ajuden a incrementar la capacitat viral d’un vídeo.

En primer lloc, resulta imprescindible que donem a conèixer a tothom el bon ritme de visites del nostre vídeo:

En segon lloc, però no menys important, si comptem amb un bon padrí tindrem bona part del camí feta:

Cal tenir en compte, a més, que Google ens ajudarà a difondre el nostre vídeo sempre que aquest ja sigui viral.

Ho haureu pogut comprovar si heu compartit o fet “m’agrada”, des del vostre compte de YouTube, el vídeo dels 2Cellos. En aquest cas, és molt probable que Google+ us hagi suggerit que seguiu la pàgina del grup: +2CELLOSlive.

I si encara no en teniu prou, sobretot si sou (com jo) partidaris de Google+, disposeu d’una eina fantàstica, la opció “Mostra ecos”:

mostra-ecos

Amb “Mostra ecos” obtindreu un mapa de les interaccions aconseguides a partir dels elements compartits públicament:

mapa

Però encara més espectacular és la possibilitat d’observar l’evolució del procés al llarg del temps:

difusió

Però, sobretot, si us ha agradat aquest article, feu-lo viral, d’acord?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: