WhatsApp: Els 5 millors trucs per protegir la privacitat

seguretat-i-privacitat-a-whatsapp
Compartir

Sempre s’ha dit que és l’app de missatgeria més dèbil en seguretat, enfront d’altres apps de missatgeria com Telegram o Signal (recomenada per Edward Snowden!). Encara que també podem realitzar certs ajustos per millorar la seguretat i privadesa de la nostra aplicació favorita per a mòbils iOS i Android. Per això, des d’YCOM, t’oferim un complet tutorial amb fins a 5 trucs imprescindibles per optimitzar la seguretat de WhatsApp, com la possibilitat que un altre usuari accedeixi al teu compte i pugui llegir les teves converses privades o fins i tot protegir el teu dispositiu mòbil d’amenaces externes, com a virus o paranys online que puguin arribar-te a través de missatges virals sense que t’adonis.

Com millorar la seguretat i la privacitat a WhatsApp

WhatsApp és segurament l’app de missatgeria més usada de tot el món, amb més de 1.200M d’usuaris. Però no és únicament popular aquí, a l’Índia és l’aplicació més descarregada i compta amb 200 milions d’usuaris només en aquest país! Tanta popularitat no pot ser bona, els estafadors i creadors d’spam saben perfectament que WhatsApp és una de les aplicacions més usades i volgudes al món. I és que en aquesta aplicació és molt més fàcil difondre contingut fraudulent o spam.

A continuació, els 5 millors trucs per protegir la privadesa del teu compte de WhatsApp.

#1 Bloqueja el teu compte de WhatsApp

Per defecte, l’aplicació nativa de WhatsApp no ofereix cap sistema de bloqueig intern, encara que en dispositius mòbils basats en Android tenim a la nostra disposició diverses opcions a través d’aplicacions de tercers amb les quals afegir un bloqueig addicional a la nostra app de missatgeria instantània favorita. Una d’aquestes apps de bloqueig més recomanable i segura és AppLock, una aplicació que ens assegurarà la privadesa del nostre compte de WhatsApp en el cas que algú ens robi el mòbil o ho perdem. Així, aquesta app afegirà un pas més de seguretat per impedir l’accés d’altres persones al nostre compte de WhatsApp.

#2 Sistema de verificació en dos passos

WhatsApp afegia temps enrere un nou sistema de seguretat amb el sistema de verificació en dos passos, una eina que verifica el nostre número del mòbil a WhatsApp. I és que la primera vegada que usem l’app de missatgeria, i amb el sistema activat, ens arribarà un SMS després d’introduir el nostre número de mòbil. Aquest codi afegeix una capa extra de seguretat que impedirà que terceres persones accedeixin al nostre WhatsApp per espiar els nostres xats!

A través d’aquest sistema de seguretat afegeix un codi de 6 dígits que només coneixerà el propietari, més enllà del codi a través de SMS. D’altra banda, si oblidem o perdem el codi extra, podem sol·licitar el seu enviament a través d’un correu electrònic personal; fins i tot aquest correu electrònic ens pot avisar si algú està intentant vincular el nostre WhatsApp a un altre dispositiu.

Per activar el sistema de verificació en dos passos, simplement hem de dirigir-nos a Ajustos – Compte – Verificació en dos passos a través de les opcions de WhatsApp.

#3 Atenció als paranys i missatges virals!

WhatsApp és l’app reina i per això un dels principals objectius d’infinitat de hackers. I és que és molt normal que rebem un d’aquests missatges virals a través dels nostres contactes que ens informen que hem guanyat un sorteig, que podem desbloquejar funcions especials de WhatsApp, que WhatsApp aviat serà de pagament o promocions totalment enganyoses, entre moltes altres estafes.

L’objectiu d’aquests missatges és que premis sobre un enllaç que acompanya al text per accedir als suposats premis o avantatges, encara que la veritable raó d’aquests links falsos és el robatori de dades privades. L’única cosa que podem fer en aquests casos és usar el sentit comú i no caure en aquest tipus d’estafes online; i és que mai hem de prémer sobre enllaços d’orígens desconeguts si no volem endur-nos una desafortunada sorpresa mitjançant aquest tipus d’estafes.

#4 Canviar la ruta de descàrrega per als arxius multimèdia

Els grups de WhatsApp acostumen a compartir multitud d’arxius multimèdia, com a imatges, vídeos o notes de veu de to humorístic o sexual, amb el que és probable que la teva Galeria d’arxius multimèdia o descàrregues de WhatsApp mostri nombrosos exemples audiovisuals d’aquest tipus. I és que si el nostre mòbil cau en mans alienes, fins i tot sota la nostra supervisió, és possible que no vulguem que ningú vegi aquest tipus d’arxius.

Per això, és recomanable canviar la ruta de descàrrega d’arxius multimèdia perquè no vagin directament a la secció de Galeria, visible per a tothom. Per a això, dirigeix-te a Ajustos – Dades i emmagatzematge i desactivar l’opció Mostrar arxius multimèdia en la galeria. Així, els arxius s’emmagatzemaran a una altra carpeta aliena a Galeria al costat d’altres fotografies i vídeos personals. Val més prevenir que guarir!

#5 Suspendre el compte de WhatsApp

L’última opció i més dràstica és suspendre el nostre compte de WhatsApp si creiem que les nostres dades personals poden estar en perill a les mans de tercers, sigui per un robatori o bé per una pèrdua del terminal. Així, el primer que hem de fer és posar-nos en contacte amb la nostra operadora perquè bloquegin la nostra targeta SIM. Ara tenim dues opcions: o aconseguim una altra targeta SIM amb el nostre nombre per activar el nostre compte de WhatsApp en un altre terminal mòbil o enviem un correu electrònic al servei d’assistència de WhatsApp amb l’assumpte “Lost/Stolen: Please deactivate my Account” al costat del nostre número de mòbil amb el format internacional.

Si desactiven el nostre compte, hem de tenir present la següent informació:

  • El compte no està del tot esborrada.
  • Els nostres contactes poden veure encara el nostre perfil.
  • Els nostres contactes poden enviar-nos missatges fins 30 dies després de la suspensió.
  • Si reactivem el compte abans de ser esborrada definitivament, rebrem els missatges pendents en el nostre nou terminal i encara romandrem en els grups de xats.
  • Si no activem el compte en els següents 30 dies, el nostre compte serà definitivament esborrada.

Esperem que t’hagi resultat interessant aquest post sobre seguretat i privacitat a WhatApp!

 

Gemma
Etiquetes: