Coneix les mètriques per millorar els teus vídeos de Youtube

Compartir

Conèixer a fons tot el que ens ofereix Youtube Analytics és molt important per a optimitzar els nostres vídeos. Avui us fem un petit resum de les mètriques més destacades que podem extreure d’aquesta eina que ens proporciona Youtube.

Com són els teus espectadors?

Presta especial atenció a l’apartat “dades demogràfiques”. Saber l’edat, el sexe i localització geogràfica et pot servir per adaptar el canal en quant a imatge i llengua.

Des d’on es veuen els teus vídeos?

A “Ubicacions de reproducció” i “Fonts de tràfic” pots consultar aquesta informació. És important perquè si vols augmentar les reproduccions des del buscador, tens que millorar la redacció del títol i la descripció dels vídeos. Un consell: observa quines pàgines tenen inserits els nostres vídeos, perquè pot ser interessant establir contacte amb ells.

Que fan els espectadors dels teus vídeos?

A l’apartat “Retenció de l’audiència” pots conèixer el percentatge d’abandonament del visionat, així com el temps de permanència dels espectadors. Aquests indicadors ens ajuden a plantejar-nos la durada dels pròxims vídeos. Depèn del vídeo, però alguns experts recomanen que, per exemple, si el vídeo és una presentació comercial, no sigui de més d‘1 minut, o d’1.30 màxim.

Com pots millorar l’interacció dels espectadors amb els vídeos?

Els vídeos han de tenir sempre “CTA” (Calls To Action), és a dir: elements que busquen que l’audiència faci alguna cosa després de veure’ls. Revisa que aquests missatges que llances siguin efectius: si augmenten els subscriptors, si fan clic a les anotacions,… Tot es pot analitzar a l’apartat “Interacció de l’audiència”. També és molt important que tinguis en compte els suggeriments dels espectadors (sobretot dels subscriptors!), i contestis als comentaris sempre que puguis. Escoltar activa els seguidors i és clau per gestionar bé una comunitat.

Esperem que us siguin d’utilitat aquestes i totes les mètriques que ofereix Youtube Analytics, una eina imprescindible per aprofitar màxim d’aquesta xarxa social.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: