Consells per a fugir d’una cita 2.0 desastrosa

Cites 2.0
Compartir

Cada dia descobrim noves maneres en què la tecnologia ha entrat a la nostra vida amorosa. Ja veiem que des del primer moment en què decidim buscar parella i fins que planifiquem el nostre casament, ens trobem envoltats d’aplicacions que ens guien.

Però la tecnologia no és útil només en el bons moments, quan busquem l’amor o el millor restaurant per a una cita romàntica. Ens trobem moltes vegades amb moments difícils de gestionar en els quals també hi ha apps que ens poden donar un cop de mà. Un d’aquests moments és quan un cita va molt malament. Però realment malament.

No crec que sigui injust o superficial dir que en els primers 5 minuts pots adonar-te de com anirà una cita. Especialment la primera vegada i si a sobre has conegut l’altra persona només en l’àmbit virtual. Ja veus si les coses tenen potencial o si realment t’esperen unes hores de tortura, probablement seguides d’uns misstges bastant incòmodes en els quals trobis les excuses per no participar en una segona cita. I tot això sense ofendre ningú.

Doncs jo, en el passat, utilitzava l’excusa de la iaia. La meva iaia em trucava sempre a una hora preestablerta i amb un to de veu molt nerviós. Si li deia que tot anava bé, perfecte, si no, es posava “pesada” i m’informava que era importantíssim que marxés cap a casa, que quelcom es cremava, que hi havia una inundació, que al gat li feia mal la pota… Cada vegada va funcionar i mai vam tenir cap problema de comunicació. Però bé, pot ser que no sempre tinguis una iaia preparada i a mà que no tingui res millor a fer que estar pendent de les teves sortides. Al mateix temps, pot ser que vulguis mantenir la teva aventura en secret.

Per a aquests moments, comptem amb diverses solucions. Una és semblar tan avorrit, que realment l’altre acabarà tan ràpidament com pugui el que s’estigui prenent i no et voldrà veure mai més. Molt important prendre alguna cosa que es faci i s’acabi ràpidament. Què és més banal que una Coca Cola Light, per exemple? També hi ha l’estratègia del programa massa carregat, que demà tinc una reunió ben d’hora, ben d’hora, que el gat no es troba bé, que una amiga et necessita, etcètera. Però hem de reconèixer que totes són realment molt tristes i no volem que l’altre es trobi malament. Que sempre està bé ser sincer, d’acord, però no amb el risc de fer patir algú.

La meva solució d’èxit és una trucada falsa. I aquí entra la tecnologia a la nostra vida. Hi ha aplicacions que fan justament això, en fan una trucada al telèfon com si fos real. Una de les millors es diu, justament Trucada Falsa, Fake Call, i et permet fins i tot tenir després la trucada en el teu historial. A sobre, pots escollir de part de qui reps la trucada, a quina hora, o, el millor, quan fas alguna acció, com per exemple sacsejar el telèfon d’una manera molt subtil.

Quan cada vegada ens busquem més l’amor en el món digital, està bé mantenir sempre un pla de reserva i protegir-nos. Una mala cita pot marcar més del que ens esperem i deixar-nos decebuts i sense ganes de seguir endavant. Una petita acció com fugir d’una mala estona pot deixar una història divertida per explicar després, a una cita de la qual en gaudim realment.

Vosaltres quines excuses heu fet servir? Van funcionar? Us en vau penedir, o esteu satisfets amb la decisió? O bé a l’inrevés, us van fer alguna cosa semblant? A mi sí, perquè sempre és clar d’ambdues bandes quan les coses no van bé.

Imatge Cajsa Lilliehook Flickr

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: