Controla la privacitat de les teves xarxes socials amb CitizenMe

Compartir

Amb el pas del temps i sense ser conscients ens anem registrant a xarxes i plataformes socials diferents, i arriba un moment en què és cada vegada més difícil controlar la nostra informació personal. Amb aquest problema en mà neix CitizenMe, una startup que aspira a ajudar-nos en la difícil tasca de recuperar el control de la nostra identitat online.

CitizenMe de moment només està disponible per a mòbils iOs, però tenen intenció de llançar-ho també per Android, Firefow i Windows Phone després de l’estiu. Aquesta aplicació ha estat dissenyada per complir amb dues funcions específiques, la de mantenir a ratlla els termes de servei de les principals aplicacions que tenim instal•lades i la de mesurar la nostra personalitat a través del llenguatge que utilitzem.

A l’hora de mesurar els termes de servei de les diferents aplicacions CitizenMe utilitza un sistema de tres colors molt semblant al que utilitzen els semàfors de les nostres ciutats. D’aquesta manera tindrem un color verd, taronja o vermell per a cadascuna de les aplicacions depenent de les seves condicions generals, però també podrem aprofundir en cadascuna d’elles rebent notes de colors segons les condicions específiques com les referents al copyright, les peticions de dades del govern, etcètera.
Amb aquest senzill llenguatge de tres colors podrem saber per fi quines de les nostres aplicacions tracten millor la nostra privacitat i sobretot, quines ens estan venent dades, fotos o informació personal.

citizenme

La segona funció d’aquesta aplicació és la de mesurar la nostra personalitat basant-se en el llenguatge que fem servir en els posts de les nostres xarxes socials. Això pot ser útil per saber quin tipus d’identitat online estem treballant i si és la que realment volem aconseguir o si hem d’intentar corregir certes maneres d’actuar per donar una imatge diferent de nosaltres mateixos a la xarxa.
D’aquesta manera CitizenMe mesurarà la nostra identitat amb paràmetres com si som liberals o conservadors, espontanis o organitzats, reservats o extravertits, o fins i tot si som tranquils o ens alterem amb facilitat.

El que realment m’ha sorprès d’aquesta startup és el projecte que tenen en mans. Sembla que l’app és només el primer pas per crear un mercat de les nostres dades. Fins ara el que fan totes les empreses és extreure dades personals mitjançant aplicacions o serveis i comercialitzar amb ells sense tenir coneixement.
Una vegada controlades les filtracions d’aquestes dades personals mitjançant l’aplicació per a mòbils, CitizenMe vol permetre que siguis tu mateix qui negociï amb les teves dades i et quedis amb el 90% dels beneficis. Veurem si ho fan possible i sobretot com ho gestionen.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: