Ja és possible controlar “el teu temps” a Facebook

Controla el teu temps a Facebook
Compartir

Pocs dies després que Instagram llancés oficialment la funció “La teva activitat”, que permet als usuaris fer un seguiment i gestionar el temps que inverteixen en l’app, Facebook ja ha fet el mateix moviment. La plataforma acaba d’activar l’apartat “El teu temps a Facebook“, una opció que s’esperava des d’uns mesos enrere.

Un procés d’autocontrol

Disponible entre les opcions de la Configuració i Privacitat, l’app de Facebook reflecteix en una gràfica la mitja setmanal de temps durant el qual s’ha utilitzat l’app en el dispositiu en concret (no inclou el temps que s’hagi estat a la plataforma des de qualsevol altre dispositiu). Tocant a cada barra, es pot consultar específicament l’estona que s’ha invertit en l’app durant aquell dia.

Més enllà de les dades informatives, “El teu temps a Facebook” inclou funcions perquè puguem gestionar directament l’ús de l’aplicació amb la possibilitat d’establir límits de temps i avisos. Aquestes accions són útils si realment ens interessa tenir un major control del nostre ús, ja que, ara per ara, la funcionalitat no està pas a la vista.

Realment, nosaltres tenim l’última paraula. El límit d’ús que podem establir varia dels 5 minuts a les 23 hores i 55 minuts. En superar la xifra fixada, Facebook mostra un avís i bloqueja l’ús de l’app fins que triem què fer: “acceptar” o “editar el recordatori”.

You can now specify a time limit for Facebook to remind you to close the app and go outside

Entre les noves opcions de gestió, hi ha uns apartats que permeten també configurar les preferències de Mur de Notícies i d’interacció amb els amics. Tot plegat, amb l’objectiu que l’usuari tingui la sensació que cada segon que inverteix en la xarxa de Mark Zuckerberg és valuós.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: