Facebook afegeix el botó “vaig a votar” per a les eleccions europees

El Parlament Europeu
Compartir

Aquest diumenge 25 de maig es celebren eleccions al Parlament Europeu, i aquesta vegada els partits estan fent especial campanya per anar a votar, primer per la suposada baixa participació, i en el cas de Catalunya també per la relació que pot tenir amb la consulta del 9N. Des d’Europa també s’han fet molts esforços per incentivar la participació, a través de pàgines web, campanyes i fins i tot concursos a la xarxa.

Unes eleccions també són un esdeveniment social, i Facebook ho vol aprofitar per canalitzar aquesta viralitat també a la xarxa. Aquest diumenge s’activarà el botó “vaig a votar”, una opció que fins ara no hem pogut utilitzar a Catalunya, però sí en alguns països o regions del món, especialment als Estats Units. Aquesta funció permet compartir públicament la participació electoral, però sense dir el partit polític.

image003

 

ACTUALITZAT: Facebook assegura que 88,1 milions d’europeus van veure aquest botó el passat diumenge, que representa un 40% dels usuaris en aquesta mateixa zona. Però aquest cop, com sí ha passat als Estats Units, no hi ha dades sobre com ha influit en la participació.

 

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)