Facebook comença demà el seu camí més enllà del “m’agrada”

Compartir

Segons informen diversos llocs web, la companyia de la xarxa social podria començar a provar demà mateix les seves “reaccions”.

Ja fa gairebé un mes que el mateix Mark Zuckerberg confirmava en una conferència emesa per internet que els seus enginyers estan treballant en un botó per a Facebook que, entre altres estats, inclourà el desitjat “no m’agrada”, però que alhora serà més plural i permetrà als usuaris expressar un ventall més ampli d’emocions.

Avui, i segons confirmen diversos mitjans, hem sabut que aquest botó es començarà a provar a partir de demà divendres dia 9, i que els primers mercats en els quals estigui disponible seran els de l’Estat Espanyol i Irlanda.

En total seran set emojis o petits dibuixos de cares semblants als tradicionals smileys i que denotaran els sentiments de “m’agrada” (com el ja existent fins ara), “Love“, “Haha” (me’n ric), “Yay” (una altra forma de riure), “Wow” (sorpresa), tristor (Sad), i enfadat (Angry).

Les noves reaccions que aviat podrem començar a usar

Les noves reaccions que aviat podrem començar a usar

De moment, aquests dos últims són els que més s’assemblen al desitjat estat de “no m’agrada“, i és previsible que es vagin ampliant a mesura que passi el temps.

La companyia no ha emès un comunicat al respecte, però ho confirmen publicacions de l’entitat d’Engadget i Gizmodo, mentre que a nivell internacional se’n fan ressò webs com la nord-americana TechCrunch o la portuguesa Dinheiro Vivo, vinculada al Diário de Notícias.

L’elecció d’aquests dos mercats es fa perquè (i segons afirmen des de TechCrunch) l’irlandès és un mercat de parla anglesa, i l’espanyol constitueix un ecosistema força tancat, ja que els seus usuaris tenen de mitjana pocs contactes internacionals, a més de ser un mercat de parla no anglesa on poden provar aquestes “reaccions” sense provocar afectacions a la resta del món.

Guillem Alsina
Etiquetes: