Facebook compra WhatsApp per 14.000 milions d’euros

Compartir

Ja tenim el “regal” dels 10 anys de Facebook! I és que el gegant de les xarxes socials ha decidit fer-se immens i ha arribat a un acord per adquirir WhatsApp per la xifra de 19.000 milions de dòlars, uns 14.000 milions d’euros. Amb aquesta operació, l’empresa de Mark Zuckerberg fa la major adquisició de la seva història i una de les més importants del món digital. Sense cap mena de dubte, una bomba en l’àmbit de les telecomunicacions i les xarxes socials a nivell global.

Així, segons la presentació que s’ha difós als mitjans de comunicació, Facebook s’ha compromès a pagar 12.000 milions en accions i 4.000 milions en efectiu per la compra de WhatsApp. La quantitat s’ampliarà posteriorment en 3.000 milions de dòlars més que Facebook reserva per incorporar els fundadors i els treballadors de WhatsApp a la companyia durant els propers quatre anys. És a dir, en total 19.000 milions de dòlars.

Per què Facebook ha comprat WhatsApp? Tot i que ampliarem la resposta d’aquesta pregunta durant el dia d’avui a ycom.cat, podríem resoldre l’incògnita de forma sintetizada: “Whatsapp va camí de connectar 1.000 milions de persones. Els serveis que arriben a aquest nivell són increïblement valuosos”, ha afirmat Mark Zuckerberg en el comunicat. “La taxa de creixement que tenen avui i la monetització és prometedora i veiem una clara trajectòria endavant i estem molt contents de treballar junts en això.” 

De fet, El potencial real en aquesta adquisició està relacionada amb la base de dades i l’objectiu a llarg termini de d’obtenir beneficis. Tot i que pot semblar una xifra molt elevada per una aplicació mòbil, la gran xarxa social ha sigut intel·ligent en pagar en valors gran part de la compra, en un moment on l’acció de Facebook cotitza a un màxim històric. No podem oblidar que, a diferència de Facebook, WhatsApp no guanya diners a través d’anuncis. En canvi, WhatsApp és d’ús gratuït durant el primer any i després es cobra 0,99$ l’any per subscripció. Els fundadors han estat ferms en no voler introduir publicitat, un punt que va ser confirmat per Zuckerberg en el comunicat.

Després d’adquirir Instagram, feia mesos que es rumorejava que Facebook volia fer una gran adquisició en l’àrea de missatgeria, incloent una oferta pública per comprar Snapchat per 3.000 milions de dòlars. Amb 450 milions d’usuaris al mes, WhatsApp és probablement molt més gran que Snapchat, per no esmentar més gran que les xarxes socials com Twitter o LinkedIn.  Segons informa el New York Times, Zuckerberg i Koum (president Whatsapp) havien estat en converses des de feia dos anys. De fet, el 9 de febrer d’aquest any, Zuckerberg va convidar Koum a sopar, on el magnat 2.0 hauria proposat la compra de WhatsApp però encara sense resultats. Però més tard, van tornar a quedar el dia de Sant Valentí quan sembla que finalment van arribar a un acord. Sense cap mena de dubte, un acord ben “amorós”.

Així doncs, l’acord ha estat aprovat per les juntes directives de les dues companyies i està subjecta a l’aprovació regulatòria. Facebook espera que l’acord es tanqui a finals d’aquest any. Si, per algun motiu, Facebook es fes enrere i no refrendés aquest acord, la companyia estaria obligada a pagar 2.000 milions de dòlars, 1.000 en metàl·lic i 1.000 més en accions. Veurem doncs, com es concreta durant els pròxims mesos aquesta gran operació. El que és segur és que no deixarà ningú indiferent. Te’n mantindrem informa’t a ycom.cat.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: