Facebook dóna vida als seus perfils mòbils

Compartir

Vídeos curts enlloc de fotos estàtiques de perfil, imatges temporals que tindran “data de caducitat”, i més opcions de control per ensenyar continguts públics en perfils privats, les tres novetats que Facebook no ha deixat clar si també les veurem en els perfils web.

Facebook continua apostant pels usuaris mòbils de la seva xarxa social i, per a ells, va presentar ahir tres novetats.

Vídeos curts enlloc d’imatges estàtiques de perfil

Dins de poc, els usuaris tindran l’oportunitat de gravar petits vídeos de curta durada que substituiran les imatges estàtiques de perfil.

El vídeo serà de curta durada, malgrat que des de Facebook no indiquen de quants segons ha de ser, i s’anirà repetint en bucle. És de suposar que la mateixa xarxa social posarà en mans dels seus usuaris les eines necessàries per a gravar-los i editar-los.

Tampoc s’ha indicat explícitament si aquesta funcionalitat passarà a formar part també dels perfils web, malgrat que és més que probable. La imatge que Facebook ha subministrat com a exemple és, de fet, un GIF animat, el que no deixa de ser un format de fotografia ja reconegut pels navegadors web, pel que el pas també als navegadors de sistema operatiu d’escriptori hauria de ser automàtic.

Per cert que, juntament amb aquesta novetat i les altres, la imatge de perfil també es veurà centrada i més gran que fins ara en els mòbils.

Imatges temporals

La campanya de celebració de l’orgull gay que va tenyir les imatges de perfil dels usuaris amb la bandera multicolor mercès a una aplicació proporcionada per la mateixa Facebook, ha fet recapacitar als responsables de la xarxa social sobre futurs usos més enllà d’aquest fet puntual.

I així ha estat com una de les novetats introduïdes als perfils mòbils és la capacitat de crear imatges per a campanyes puntuals (per exemple, demostrar el recolzament a un equip de futbol determinat per a la final d’un campionat, o solidaritat amb determinada campanya humanitaria que finalitza un dia concret) que es “programaran” per ser substituïdes en determinada data per la imatge habitual de perfil.

Sembla que tampoc serà difícil que aquesta funcionalitat estigui disponible, també, en els perfils d’escriptori via web.

Informació pública en perfils privats

Per a aquelles persones que volen mantenir la màxima privacitat en els seus perfils però que al mateix temps vulguin disposar de més possibilitats de mostrar informació als visitants que no en són una amistat directa, Facebook implantarà una opció que permetrà publicar una breu biografia i fins a cinc fotografies sel·leccionades, a mode de carta de presentació.

Una altra funcionalitat que no crec que costi gaire veure en els perfils web, malgrat que els nois de Mark Zuckerberg tampoc no n’han indicat res al respecte.

Actualment, aquestes novetats s’estan provant amb usuaris de California i el Regne Unit.

Guillem Alsina
Etiquetes: