Facebook dóna xifres sobre la reproducció de vídeo a la xarxa social

Vídeo a Facebok
Compartir

Des del juny s’han reproduït fins a mil milions de vídeos, especialment des de dispositius mòbils. Els nois de Mark Zuckerberg volen potenciar el descobriment de vídeo amb una propera actualització del seu client mòbil.

Facebook ha donat a conèixer les xifres relatives a la visualització de vídeo a la seva xarxa social, que va potenciar ara fa un any amb la reproducció automàtica de vídeos en el nostre Timeline quan passem davant d’ells fent scroll.

Sense cap mena de dubte, aquest és un factor que ha animat la reproducció de vídeo, que va augmentar un 50% en el període que va de maig a juliol d’aquest any, amb una mitjana de fins a 1.000 milions de vídeos vistos a la xarxa social diàriament.

Un 65% d’aquests vídeos han estat vistos des de dispositius mòbils, una dada que no ha d’estranyar, tenint en compte que el creixement de Facebook es realitza, sobretot, en l’àmbit de la mobilitat, i que cada dia ens passem més hores davant del smartphone i menys davant l’ordinador.

Podem considerar això un èxit? No podem dir que no, tot i que és difícil dir si els nombres encara podrien ser més grans o més petits si les coses s’haguessin fet d’una altra manera (tot i que és difícil), ja que no hi ha base amb la qual comparar els nombres publicats per Facebook, com una altra xarxa social amb un nombre semblant d’usuaris.

Considerant com un èxit aquestes xifres (i, torno a repetir, que sens dubte són més que espectaculars), els nois de Mark Zuckerberg han buscat noves formes de potenciar encara més el consum de vídeo entre els usuaris.

A partir d’una propera actualització que actualment s’està provant, els usuaris que acabin de veure un vídeo rebran automàticament suggeriments d’altres vídeos relacionats o semblants que poden ser del seu interès.

Per a això, l’usuari ha d’haver finalitzat la reproducció del contingut íntegre d’un vídeo.

També es podran veure el nombre de reproduccions a les que ha arribat un vídeo, això ja en l’actualització que es desplegarà al llarg de les properes setmanes.

Guillem Alsina
Etiquetes: