Facebook presenta Paper, una app per llegir notícies

Compartir

Facebook ha acabat amb tots els rumors que circulaven per la xarxa i finalment ha presentat de manera oficial i a través del seu blog una nova app.

Es tracta d’un reader, que segons podem veure si fem un cop d’ull, es tracta d’una aplicació semblant a Flipboard. És una clara competència per a altres lectors que s’han fet el seu lloc després del tancament de Google Reader, però amb l’afegit d’integrar totes les actualitzacions de la xarxa social. De fet, molts ho veuen com una nova forma d’interactuar amb Facebook, molt més atractiva que amb l’aplicació oficial.

Paper2

L’aplicació suma un agregador de notícies, tot i que encara que no es pot configurar. El que podem llegir està administrat per un grup d’editors de l’equip de Facebook, encarregat de la curació del contingut. Però si que es podrà configurar segons els interessos de l’usuari, qui escollirà quins són els continguts que vol seguir en les més de dotze seccions disponibles (disseny, gastronomia, esports, política, …). Aquesta app estarà disponible a partir del 3 de febrer per iOS i de moment als Estats Units.

Això és, a més, un canvi en l’estratègia per part de Mark Zuckerberg, que vol diversificar i tenir diverses aplicacions oficials alhora i així ampliar l’ecosistema de Facebook, que actualment ja compta amb Instagram i Messenger. També queda bastant clar el que vol fer Facebook: desglossar, aconseguint així més presència en els smartphones mentre que al mateix temps modernitza l’experiència de l’usuari.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: